New York Cosmos blijven koning in eigen stad

Door

match played at IUPUI's Michael A. Carroll Stadium in Indianapolis, Indiana on Saturday 04/11/15 Photo: Matt Schlotzhauer
De één speelt in de Major League Soccer, de ander in de North American Soccer League. Wat dat in het Amerikaanse bekertoernooi betekent? Helemaal niks, want de New York Cosmos blijven ook na de ontmoeting met New York City FC koning van de Big Apple.

Doelman Jimmy Maurer vertolkte een heldenrol in de stadsderby voor de US Open Cup. De doelman van de Cosmos hield zijn ploeg in de reguliere speeltijd al op de been en was in de strafschoppenserie ook nog eens daadkrachtig. Het leverde het team van onder anderen Marcos Senna en Raul een plek in de volgende ronde op.

De Cosmos keek na een uur spelen nog tegen een 2-0 achterstand aan. NYCFC’s Kwadwo Poku had de thuisploeg met twee treffers namelijk de weg naar overwinning gewezen. Met name het eerste doelpunt van Poku was er één om in te lijsten: een mooie omhaal.

Het duel mondde daarna uit in een waar spektakelstuk. Leonardo Fernandes scoorde namens de bezoekers de aansluitingstreffer en wat volgde was een grootse inspanning van de Cosmos om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk kwam het belangrijke doelpunt in de 90ste minuut, dankzij Lucky Mkonsa (zou het aan de naam liggen?).

Even voor de gelijkmaker maakte Cosmos-keeper Maurer een broodnodige redding toen NYCFC razendsnel uit een omschakeling voor hem opdook. Zonder de save van Maurer hadden de Cosmos zeker uit het toernooi gelegen.

In de aansluitende verlenging hadden beide ploegen een grote mogelijkheid om de winst alsnog op te eisen. Cosmos-aanvaller Mkonsa schoot eerst op de paal, waarna NYCFC even later aan de overkant een strafschop kreeg. Pedro Alvarez mikte echter op de lat, waardoor strafschoppen de beslissing moesten forceren.

nycfc_0503150032

Het werd één groot spektakel. De Cosmos kwamen op een achterstand te staan en moesten van ver komen. Dankzij doelman Maurer, die drie penalty’s pakte, kroonden de bezoekers zich opnieuw tot koning van New York. Vorig jaar werd ook al van New York Red Bulls gewonnen, waardoor de lentekampioen van de NASL een 2-0 record tegen ploegen uit de Big Apple heeft.

Raul en David Villa kwamen in de wedstrijd niet tot scoren, maar zochten elkaar na de wedstrijd uiteraard wel even op om shirtjes uit te wisselen. Dat ging er zo aan toe.

Highlights

Ook leuk om te lezen