MLS Weekend Round-up: Chivas verrast New York

Chivas USA heeft de thuiswedstrijd tegen de New York Red Bulls verrassend met 3-2 weten te winnen. Erick Torres was de grote man aan de kant van de thuisploeg; hij scoorde twee keer in een cruciale fase van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg op die manier de broodnodige drie punten.

torresHet was namelijk alweer vijf wedstrijden geleden dat Chivas de volle drie punten aan een wedstrijd had overgehouden. Chivas is dan ook terug te vinden aan de onderkant van de Western Conference. New York doet het, uiteraard, een stuk beter. De ploeg staat op de tweede plek in de Eastern Conference, maar heeft moeite om buitenshuis punten te verzamelen.

Deze wetenschap zetten de Red Bulls aan het begin van de wedstrijd om in een sterk offensief. Met name Fabian Espindola miste enkele goede mogelijkheden voor de Red Bulls. Toen het offensief van New York wat was gaan liggen nam Chivas geleidelijk de wedstrijd meer in handen. Dit leidde er toe dat Julio Morales in de dertigste minuut Chivas aan een voorsprong hielp. Morales maakte zijn eerste goal in de MLS. New York reageerde echter ijzersterk en het duurde slechts enkele minuten voordat Tim Cahill zijn zevende seizoensgoal aantekende. Hij kopte een corner van Thierry Henry goed binnen en bracht zo de stand in evenwicht.

De Red Bulls konden op hun beurt weer niet lang genieten van de gemaakte treffer. Nog voor de rust werd Erick Torres in de zestien gevloerd door Ibrahim Sekagya en de bal ging op de stip. De voetbalwet die luidt dat degene die de penalty verdiende nooit zelf achter de bal moet gaan staan werd door Torres aan zijn laars gelapt. Hij eiste de bal op en schoot onberispelijk binnen. New York probeerde vanaf dit moment Chivas onder druk te zetten, maar slaagden daar niet in. In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor Chivas, dat gevaarlijk was vanuit de counter.

Na enkele goede reddingen van New York-keeper Luis Robles was het in de eenentachtigste minuut wederom Erick Torres die doel trof. Robles moest een rebound weggeven en Torres was er als de kippen bij en besliste de wedstrijd. Dax McCarty deed vijf minuten voor tijd nog wat terug voor de Red Bulls, maar verder dan een schot van Cahill kwamen de Red Bulls verder niet.

Vancouver Whitecaps 0 – 1 LA Galaxy
LA Galaxy wist dit weekend een prima zege te boeken in de lastige uitwedstrijd tegen de Whitecaps. Een vroege goal van Landon Donovan was genoeg om Galaxy aan drie belangrijke punten te helpen. Hierdoor behoudt Galaxy plek nummer twee in de spannende Western Conference: het gat tussen nummer twee LA Galaxy en de nummer acht San Jose bedraagt slechts zes punten.

Seattle Sounders 1 – 0 Portland Timbers
Deze wedstrijd werd gespeeld voor maarliefst 67,385 (!) toeschouwers. Hiermee werd het op twee na hoogste bezoekersaantal ooit in de MLS gemeten. De toeschouwers zagen een spannende, maar ietwat saaie wedstrijd. Eddie Johnson werd de matchwinner door een afgemeten voorzet van Mauro Rosales binnen te koppen en zo de drie punten in Seattle te houden.

D.C. United 1 – 1 Toronto FC

Montreal Impact 5 – 0 Houston Dynamo

FC Dallas 2 – 2 San Jose Earthquakes

Real Salt Lake 4 – 0 Columbus Crew

New England Revolution 5 – 1 Philadelphia Union