Orlando City SC benadert voormalig Engels international Joe Cole

Door

Joe Cole naar Orlando City SC ?

Waar voorheen de namen van Kaká en Robinho de ronde deden, is het nu de naam van Joe Cole die aan het rijtje van potentiële aanwinsten kan worden toegevoegd. Orlando City SC maakt komend seizoen haar entree in de MLS en is vastberaden dit te gaan doen met een absolute topspeler in de selectie.

Een verslaggever van de Washington Post berichtte gisteren dat de club de voormalig Engels international heeft benaderd nadat hij transfervrij was gegeven door Premier League club West Ham United waar hij het afgelopen seizoen in totaal 31 keer aan de start verscheen; hij wist hierin vijf keer het net te vinden. Daarvoor kwam hij uit voor Engelse grootmachten Liverpool en Chelsea. Tijdens zijn verblijf bij Liverpool werd Cole voor één jaar uitgeleend aan het Franse Lille.

Het is nog maar de vraag of Cole ook daadwerkelijk naar Orlando City SC komt gezien er ook interesse is binnen Europa. De club zelf gaf aan dat het haar beleid is om niet te reageren op transfergeruchten en dus is het wachten op een eventueel vervolg. Eén ding is zeker: de transfercarrousel is weer van start gegaan nadat de meeste Europese competities tot hun einde zijn gekomen. De MLS redactie bij SportAmerika houdt het voor je in de gaten!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen