Barack Obama belt met Clint Dempsey en Tim Howard

Door

President Barack Obama Watches The U.S. Play Belgium In World Cup Action

Team USA werd afgelopen dinsdag uitgeschakeld in de kwart finales van het WK na een zeer boeiende strijd met België. Ondanks dit teleurstellende resultaat mogen de mannen zeer trots zijn op hun prestaties in Brazilië. Aan vaderlandse aandacht komen ze in ieder geval niet tekort. Zelfs President Barack Obama uitte zijn trots in een telefoongesprek met Clint Dempsey en Tim Howard.

Trots
Obama opende het gesprek met Dempsey en Howard door het uiten van zijn trots voor de prestaties en inzet van het gehele team. Hij zei dat voor iemand zoals hij, wiens eerste sport voetbal was; ookal bestempelde hij zichzelf als niet zo getalenteerd, het ongelooflijk is om te zien hoe Team USA de harten en hoofden van het Amerikaanse volk heeft veroverd.

Hij voegde hieraan toe dat de sport in Amerika de laatste jaren zeer groeiende is door het toenemende aantal kinderen dat op jonge leeftijd begint te voetballen, en hij stelde dat de mannen van Klinsmann hier door hun prestaties een zeer grote stimulans aan geven.

Dempsey en Howard
Ook roemde Obama Clint Dempsey en Tim Howard voor hun individuele prestaties. Hij grapte dat Tim Howard zijn baard maar moest afscheren gezien zijn enorme populariteit, anders zal het lastig zijn om redelijk anoniem de straat over te gaan.

Beide spelers wisten dat Obama naar de wedstrijd zou kijken en hoopten achteraf dat hij content was met de prestaties van het team. Daarnaast gaven ze te kennen trots te zijn om Amerika te vertegenwoordigen op zo’n groot toernooi als het WK.

President Barack Obama Watches The U.S. Play Belgium In World Cup Action

‘White House’
Obama sloot het gesprek af door vooral de klasse waarmee de Amerikanen hun land hebben vertegenwoordigt te roemen. Volgens hem leidt dit tot veel respect voor de sport. Hij gaf te kennen dat de uitschakeling een teleurstelling is, maar hoopt het team binnenkort terug te zien in het Witte Huis.

Bekijk hieronder het desbetreffende gesprek tussen President Barack Obama, Clint Dempsey en Tim Howard.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen