Real Salt Lake geeft zege uit handen tegen Vancouver

Colorado Rapids v Vancouver Whitecaps FCIn het eigen Rio Tinto Stadium leek Real Salt Lake vannacht lange tijd op weg naar drie punten, nadat de ploeg in de eerste helft al snel op een 2-0 voorsprong was gekomen. Maar twee late treffers van Vancouver Whitecaps bezorgden de thuisspelende ploeg alsnog een flinke kater. Eerste strafte Nicolás Mezquida een fout van doelman Nick Rimando af. Waarna ruimschoots in blessuretijd de Uruguyaan Sebastian Fernandez van ruim dertig meter raak schoot en de bezoekers alsnog een punt bezorgde.

Voor eigen publiek in Utah, ging de thuisploeg flitsend van start. In de tweede minuut speelde Luke Mulholland, Joao Plata vrij, de rappe Ecuadoriaan versnelde, en schoot beheerst de bal in de lange hoek achter doelman David Ousted van Vancouver. 1-0. En nog binnen tien minuten stond ook de 2-0 op het scoreboard nadat Ned Grabavoy penetreerde door het strafschopgebied, was het de Costa Ricaan Alvaro Saborio die de bal schitterend in de winkelhaak schoot. RSL bleef constant de betere ploeg en bleef op jacht gaan om de voorsprong te vergroten. Na ruim twintig minuten was Kyle Beckermann dichtbij een treffer maar zijn schot draaide rakelings voorbij het doel van Ousted. De Whitecaps probeerden het wel maar kwamen er simpelweg niet aan te pas, en mochten van geluk spreken dat de achterstand niet nog voor rust werd vergroot toen een kopbal van Saborio ternauwernood van de doellijn werd gekopt door Johnny Leveron. Ook Plata was voor rust nog dichtbij zijn tweede treffer van de avond maar Ousted had een prima save in huis.

In de tweede helft was Vancouver veel nadrukkelijker aanwezig. Grote kansen leverde dit echter niet op. De eerste echt grote kans in de tweede helft was na ruim negenzeventig minuten spelen voor Saborio. De aanvaller van RSL kopte de bal prima richting doel, maar had de pech dat de bal via de onderkant van de lat en de paal er niet in ging. Vijf minuten voor tijd kwam dan toch nog verrassend de aansluitingstreffer van de Whitecaps. Een houdbaar schot van Darren Mattocks, kreeg RSL doelman Nick Rimando niet onder controle, en Nicolás Mezquida kon profiteren en de bal binnen schieten.
Vancouver Whitecaps haalde nog één keer alles uit de kast om de gelijkmaker af te dwingen, dit leek niet meer te gebeuren. Maar na knullig balverlies van Saborio, kreeg Sebastian Fernandez alle ruimte om nog van ruimte dertig meter op doel te schieten. Zijn pegel was Rimando te machtig en bezorgde de bezoekers alsnog een onverwacht punt.