NFL Update: Uitbreiding play-offs wellicht al dit jaar

Door

Baltimore Ravens v Miami DolphinsHet uitbreiden van de play-offs in de NFL heeft een competitief doel. Dat is tenminste de insteek van NFL commissioner Roger Goodell. Vorige week kwamen de eerste plannen naar buiten om play-offs uit te breiden met twee teams van twaalf naar veertien. Volgens Goodell kunnen die veertien teams allemaal meestrijden om de hoofdprijs en is juist dat een goede reden om in 2015 uitbreiding in te voegen. Volgende maand zal tijdens een vergadering met alle eigenaars de plannen besproken worden. Het zou dan zelfs kunnen dat er besloten wordt om dit jaar de verandering door te voeren.

Ireland klust bij in Seattle
Voormalig Miami Dolphins general manager Jeff Ireland is als consultant ingehuurd door de Seattle Seahawks. Ireland zou zich momenteel bezighouden met de aanstaande NFL Draft (8 mei) en moet de Super Bowl kampioen dus voorzien van advies. Afgelopen januari liep het zesjarige huwelijk tussen de Dolphins en Ireland stuk na een onrustig jaar. Tijdens zijn verblijf in Florida wisten de Dolphins slechts één keer de play-offs te bereiken. De Seahawks hebben als kampioen de 32ste overall pick.

Overig nieuws:

  • Er loopt nog altijd een onderzoek naar “dubieus” gedrag van San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick in Miami. Ook 49ers receiver Quinton Patton en Seahawks wideout Ricardo Lockette zijn onderdeel van het onderzoek naar aanranding. Kaepernick ontkent alles en coach Jim Harbaugh gaf dit weekend ook aan 100 % achter zijn quarterback te staan.

 

  • Het heeft even geduurd, maar Anthony Spencer is ook dit seizoen speler van de Dallas Cowboys. De defensive end speelde vorig seizoen maar één wedstrijd door een knieblessure. Als free agent bezocht Spencer eerder de Washington Redskins en New York Giants, maar keert nu dus voor een basissalaris van 1,25 miljoen dollar terug op het oude nest. In 2007 was Spencer de eerste keuze van de Cowboys tijdens de draft.

 

  • “Hij volgde het geld” waren de letterlijke woorden van defensive end Darnell Docket. Hij had het uiteraard over voormalig teamgenoot Karlos Dansby die voor 24 miljoen dollar naar de Cleveland Browns vertrok. De twee vormden vorig seizoen het hart van een succesvolle Arizona Cardinals defensie (No. 1 tegen de run) en Docket kan het dus moeilijk verkroppen dat zijn maatje vertrokken is.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen