MLS: Sporting Kansas City blijft winnen

2013 MLS Cup - Real Salt Lake v Sporting Kansas City

Net als drie weken geleden is Sporting Kansas City er gisteren in geslaagd Montreal Impact te verslaan. Omdat Montreal al vroeg in de wedstrijd met tien man verder moest, werd het geen moment echt spannend. Binnen een uur was de wedstrijd meer dan beslist, maar een echte doelpuntenregen bleef uit.

De hele wedstrijd lang was er sprake van eenrichtingsverkeer. Kansas had al een grote kans om zeep geholpen toen Collen Warner van Impact hands maakte op de doellijn. Warner kreeg de rode kaart onder zijn neus geduwd en Dominic Dwyer verzilverde de toegekende penalty. In de minderheid kon Montreal al helemaal niks beginnen tegen Kansas. Het was niet de vraag  of Kansas zou winnen maar met hoeveel ze zouden winnen.

Voorsprong
Nog voor de rust verdubbelde Sporting de voorsprong, toen Nagamura na een mooie, collectieve aanval met rechts afrondde. Het enige gevaar voor het doel van Kansas, was Mapp die vlak voor rust op fraaie wijze drie verdedigers omspeelde, maar vervolgens met een slap schotje niet de keeper kon verrassen.

In de tweede helft bleef Sporting Kansas City domineren en meer doelpunten konden niet uitblijven. Uiteindelijk was het Dwyer die opnieuw trefzeker was. Hij bleef rustig, nadat hij knap werd vrijgespeeld door Toni. Kansas verzuimde echter nog meer doelpunten te maken, zo slaagde Sinovic erin een niet te missen kans te missen.

Door deze overwinning in Canada blijft Sporting Kansas City in het oosten de competitie aanvoeren, Montreal zakt in diezelfde Conference naar de laatste plaats.

Earthquakes winnen van Dallas
In San Jose hebben de Earthquakes op knappe wijze gewonnen van FC Dallas. Niet alleen moesten de Quakes een helft met tien man spelen, ze kregen ook maar liefst twintig schoten om de oren.

Na 25 minuten maakte Cato de openingstreffer voor de Earthquakes. Nog voor rust werd Salinas van San Jose na een harde overtreding weggestuurd. FC Dallas probeerde optimaal te profiteren van het mannetje meer en kreeg levensgrote kansen via Pérez en Castillo. Toch waren het de Earthquakes die het net wisten te vinden. Een vrije trap werd door David Texeira, die begin dit jaar nog voor FC Groningen uitkwam, in het eigen doel gewerkt. Hierdoor keek FC Dallas na 73 minuten, tegen de verhoudingen in, tegen een 2-0 achterstand aan.

FC Dallas zette alles op alles, maar kwam niet verder dan een eerreddend doelpunt via Michel. Het is aan keeper Jon Busch te danken dat FC Dallas niet vaker scoorde, want hij stond als een octopus te keepen en pakte – op die ene bal van Michel na – alles.

De Earthquakes stijgen in de Western Conference naar de zesde plek, met tien punten uit negen wedstrijden. FC Dallas staat in die competitie nog vierde, maar leed gisteren alweer de vierde nederlaag op rij.