Doelpuntenfestijn maakt einde aan goede reeks Red Bulls

Colorado Rapids v New York Red Bulls

Niets in de MLS is wat het lijkt. Voorafgaand aan afgelopen nacht droeg Chicago Fire de troosteloze rode lantaarn in de Eastern Conference. New York Red Bulls daarentegen was bezig aan een goede reeks en stond na vier ongeslagen wedstrijden op een derde plaats. Vannacht vond er een doelpunten festijn plaats die in ieder geval voor even de rollen omdraaide, bestaande uit negen goals en twee hattricks.

Opening
Beide ploegen gaven vol gas vanaf het eerste fluitsignaal. Dit leidde in de vierde minuut al tot een vroege treffer voor Chicago. Een voorzet van Harrison Shipp in de 4e minuut van de wedstrijd vanaf de linkerflank werd niet aangeraakt en verraste Robles bij de tweede paal (min. 00.40). Even leek er sprake van buitenspel doordat de grensrechter in eerste instantie zijn vlag omhoog stak, desondanks vond de treffer doorgang.

‘Turn-over’
Nog geen twee minuten later trokken de Red Bulls de stand alweer gelijk. Een voorzet van Eric Alexander vanaf de linkerflank kwam terecht op het hoofd van de Australische vedette Tim Cahill, die de bal vervolgens bij de tweede paal simpel binnen kopte (min. 02.10). Beide ploegen wisten hierna geen verandering aan te breng in de stand, tot de 39e minuut toen Thierry Henry zijn tegenstander te kijk zette met een versnelling gevolgd door een voorzet die knap werd binnengeschoten door Bradley Wright-Phillips (min. 02.55).

Vier op rij
De voorsprong mocht niet baten voor de Red Bulls. Tien minuten later was het namelijk Quincy Amarikwa die Chicago weer op gelijke hoogte bracht. Amarikwa anticipeerde goed op een voorzet van Larentowicz. Verkeerd uitkomen van doelman Robles stelde Amarikwa in de gelegenheid de bal in te koppen (min. 03.50). Hier bleef het echter niet bij. Slap verdedigen van Armando leidt tot een kans voor Shipp die zijn tweede van de avond maakte (min. 04.44).

De mannen uit New York leken hierna volledig te we kwijt te zijn in eigen stadion. Het leidde binnen een tiental minuten tot nog 2 goals voor Chicago. Eerst was het wederom Shipp, die dit keer de bal ontfutselde van Kimura, daarna Robles verschalkte en zo zijn hattrick completeerde (min. 05.35). Hierna was het Patrick Nyarko die op aangeven van Harrison Shipp een fan-tas-ti-sche goal maakte. Bedoeld of niet, de bal vloog vanaf de rechterflank vanuit een onmogelijke hoek over Robles heen in de kruising (min. 06.25).

Schade beperken
Na de 5-2 leken de Red Bulls eindelijk bij de les te zijn. Een voorzet van Jonathan Steele kwam na een knap overstapje van Wright-Phillips terecht bij Lloyd Sam, die de bal via de borst weer naar Wright-Phillips speelt. De Engelsman schoot de bal vervolgens snoeihard achter Chicago doelman Johnson (min. 07.20). Tien minuten later was het wederom Wright-Phillips die doel trof. Henry werd onderuit gelopen in de zestien meter, waarna een strafschop werd toegekend. Wright-Phillips schoot de bal knap binnen en completeerde zo ook zijn hattrick (min. 08.55).

Ranglijst
Door deze overwinning klimt Chicago weer enigszins uit het dal, naar plek acht in de Eastern Conference. De Red Bulls zakken daarentegen naar plaats vijf. Door zijn tweede hattrick van het seizoen stijgt Bradley Wright-Phillips naar plek één in de strijd om de Gouden Schoen, met een totaal van negen goals.