MLS Play-offs: Columbus en Portland gaan strijden om de MLS Cup!

MSL-Playoff-Seeds

Vannacht werden de terugwedstrijden van de Conference Finals gespeeld in de Major League Soccer. In het Westen hoopte FC Dallas een 1-3 nederlaag weg te vegen, terwijl in het Oosten topfavoriet New York Red Bulls zich hoopte te herpakken na de 0-2 nederlaag van vorige week. Wat het werd, kan u hieronder terugvinden!

FC Dallas (1) – (3) Portland Timbers

274A96054CEE47B8444410DE4245E602

Het zag er lange tijd naar uit dat FC Dallas met 2-1 een goede uitgangspositie zouden hebben, maar niets was minder waar. In de laatste minuten deed Borchers er nog een schepje bovenop, waardoor Dallas nu een 3-1 mag proberen goedmaken. FC Dallas mag van geluk spreken dat ze een uitstekende thuisreputatie hebben, maar mogen Portland zeker niet (opnieuw) onderschatten. De Timbers wonnen hun laatste vier wedstrijden op verplaatsing.

Het leek erop dat de thuisploeg maar niet op gang geraakte. In een wedstrijd waarin ze zeker drie keer zouden moeten scoren, begonnen ze wat apathisch aan de wedstrijd. Grote dreiging kregen we dan ook niet te zien van FC Dallas, het waren de Timbers die af en toe het neus aan het venster staken. In het begin van de tweede helft leverde dat dan ook een doelpunt op. Het was Adi die zich vrij draaide en de 0-1 tegen de netten kon schieten.

Een ferme dreun voor de thuisploeg, maar de opdracht bleef hetzelfde: drie doelpunten maken. Het leek erop dat het tegendoelpunt een signaal was om in gang te schieten, want Dallas begon te komen. En dat leverde al snel twee doelpunten op. Hollingshead en Perez brachten FC Dallas op 2-1 en iedereen leek er terug in te geloven. Eén doelpunt was nu genoeg om verlengingen af te dwingen. Helaas voor de thuisploeg viel het doelpunt aan de andere kant, Melano kon op de counter de boeken helemaal dicht doen.

Portland Timbers wint over twee wedstrijden gezien dus met 5-3 van FC Dallas en mogen zich de winnaars van de Western Conference noemen. Volgende week mogen ze het Westen gaan vertegenwoordigen in de MLS Cup.

New York Red Bulls (0) – (2) Columbus Crew

740E6660BCEE3478EF3F6EDA33690272

Ook de taak van New York werd vorige week in de laatste minuten nog ietsje moeilijker gemaakt door een late 2-0. Daar komt nog eens bij dat de Red Bulls er niet in slaagden een uitdoelpunt te maken, waardoor één doelpunt van Columbus in de terugwedstrijd zo goed als dodelijk is. Als dat gebeurt, moet New York minstens vier keer scoren. Een heel moeilijke opdracht voor de ploeg die op voorhand door velen werden gezien als de topfavoriet om de MLS Cup te winnen.

Het venijn van deze wedstrijd zat overduidelijk in de staart. 90 minuten aftasten en af en toe een prikje, meer moet je niet onthouden van de reguliere speeltijd. Daarin had Columbus alles onder controle en leek het af te stevenen op een droog nul-nulletje. Maar in minuut 92 kon New York Red Bulls dan eindelijk eens scoren tegen Columbus. Het was Anatole Abang die de thuisploeg nog even wat hoop bracht.

Er moest nog één minuut gespeeld worden en aan één doelpunt had New York genoeg om verlengingen af te dwingen. Dat lukte hun nog bijna ook, want een ultieme poging belandde zowaar op de paal. Heel het stadion vol ongeloof, heel de wedstrijd leek het erop dat het er niet inzat en uiteindelijk waren ze er toch nog zo dichtbij. Het mocht niet baten, New York won deze wedstrijd met 1-0, maar over twee wedstrijden gezien verloren ze met 1-2 van Columbus. De Crew mag dus volgende week het Oosten gaan representeren in de MLS Cup. Daarin zijn ze bovendien ook nog eens de thuisploeg tegen Portland, een niet te onderschatten voordeel.