CCL: Mexicaanse middenmoter overrompelt LA Galaxy en bekert verder

Real Salt Lake v Los Angeles Galaxy

Vorige week woensdag wist LA Galaxy nog een kleine voorsprong te nemen op Club Tijuana in de CONCACAF Champions League, door in het eigen StubHub Center met 1-0 te winnen. Afgelopen nacht verging het de sterren uit Los Angeles tijdens de return aanzienlijk minder. Tijuana, nota bene een Mexicaanse middenmoter, overrompelde haar tegenstander volledig en stootte LA Galaxy met een 4-2 overwinning uit het toernooi.

Initiatief
Direct vanaf het eerste fluitsignaal nam Tijuana het initiatief. Dit resulteerde al in de eerste minuut tot een goal voor de Mexicanen. Een carambole in het zestienmetergebied leidde tot een simpele intikker van Jaime Oyaví (min. 0.20). Tijuana hield vervolgens de hoge druk erop. Nog geen zeven minuten ontving wederom Oyaví de bal na een knappe dieptepass vanuit het middenveld. Hij omspeelde Galaxy doelman Panedó en schoot overtuigend raak (min. 0.47).

LA Galaxy wist geen vuist te maken en liep nog binnen het half uur tegen een derde tegentreffer aan. Een fout van Galaxy verdediger Leonardo stelde Dario Benetto in staat alleen op het doel af te steven. Hij liet de keeper vervolgens kansloos door de bal beheerst linksonder in het doel te schieten (min. 01.14).

Keane
In de rust hadden de sterren uit LA de tijd om orde op zaken te stellen. Kort na de rust kregen ze een vrije trap toegekend op een aangename plek. Landon Donovan ging achter de bal staan en legde hem knap op het hoofd van Omar González. Deze kopte hem richting de tweede paal voor de voeten van Robbie Keane, die vervolgens de 3-1 op het scorebord wist te zetten (min. 01.29).

Even leek deze goal Galaxy weer in de wedstrijd te brengen. Maar het duurde pas tot de 82e minuut voordat het net weer werd gevonden. Het was echter Tijuana die de ogenschijnlijke genadeklap uitdeelde door een goal van Richard Ruiz. Het doorkoppen was van Dario Benedetto, waarna Ruiz de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied knap diagonaal in de verre hoek schoot (min. 01.54).

Tot een ultiem slotoffensief kwam LA Galaxy niet meer. Desalniettemin wist het de eer enigszins te redden door een late goal van Robbie Keane. Landon Donovan was niet zelfzuchtig en legde de bal tijdens een aanval door het midden af op de Ier, die beheerst de 4-2 einduitslag op het scorebord zette (min. 02.10).

Uitschakeling
Het tweeluik met het Mexicaanse Club Tijuana werd over beide wedstrijden gezien met 4-3 verloren. Deze uitschakeling betekent dat Galaxy er niet voor de tweede keer op rij in slaagt om de halve finale van de CONCACAF Champions League te bereiken. Sporting Kansas City en de San Jose Earthquakes komen vannacht nog in actie tijdens de resterende kwartfinales.