NCAA Recap: Tennessee na OT door, Cal Poly evenaart record

Door

BannerMM

Het veld van 64 ploegen dat vanaf vandaag deelneemt aan de Second Round van March Madness is bekend. In de tweede helft van de First Four stootten de #16 Cal Poly Mustangs door ten koste van de #16 Texas Southern Tigers. Uitslag 81-69.

De Mustangs waren zowel offensief als defensief de betere van de Tigers, die vooral teveel leunden op sterspeler Aaric Murray. Die tekende voor liefst 38 punten maar pakte amper twee rebounds en zorgde ook voor drie turnovers. De gebalanceerde aanval van Cal Poly gaf daarom de doorslag, dat daarbij het record evenaarde van de 1955 Bradley Braves: negentien nederlagen in het seizoen en toch een wedstrijd winnen in de Big Dance.

 

 

Vier spelers scoorden minstens negen punt voor de Mustangs. Chris Eversley leidde zijn team met negetien punten en negen rebounds. Dave Nwaba scoorde zeventien punten, bankspelers Brian Bennett en Reese Morgan voegden samen negentien punten toe. Cal Poly maakte liefst 57% van zijn schoten en raakte zes driepunters. Bij Texas Southern scoorden de vier andere basisspelers samen amper negen punten. De Mustangs mogen in het de Second Round opnemen tegen de Wichita State Shockers.

Ook de #11 Tennessee Volunteers mogen zich opmaken voor een matchup in de Second Round, zij het met de Massachusetts Minutemen. Zij hadden echter overtime nodig tegen de #11 Iowa Hawkeyes. Het werd uiteindelijk 78-65.

De Hawkeyes leken lang op weg naar een krappe maar verdiende zege. In de eerste periode stonden ze zelfs twaalf punten voor, ondanks de afwezigheid van sterkhouders Roy Devyn Marble en Aaron White. Tennessee kwam echter beetje bij beetje terug, pakte met drie minuten te gaan de leiding maar een jumper van Jordan McRae miste op de buzzer. In overtime domineerden de Volunteers hun tegenstand met 14-1.

 

 

McRae en Jarnell Stokes waren de grote mannen bij Tennessee. McRae was topscorer met 20 punten, Stokes liet alweer een double-double noteren met achttien punten en dertien rebounds. Hij maakte ook enkele belangrijke vrije worpen. Josh Richardson miste zijn eerste zes schoten maar eindigde toch met zeventien punten. Bij Iowa liet vooral Marble het afweten. Hij raakte slechts drie op vijftien schoten en sloot af met amper zeven punten, net als White overigens. Adam Woodburry tekende dan weer voor een career high met zestien punten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen