World Peace: Geweldige leerervaring voor Smart

Door

Indiana Pacers v New York Knicks

Een geweldig leerervaring noemt Metta World Peace het. De 34-jarige forward van de New York Knicks gelooft dat Marcus Smart kan profiteren van de nasleep na het duwen van een Texas Tech fan afgelopen zaterdag. Smart heeft voor het incident drie duels aan de broek gekregen.

En naar wie kun je beter luisteren dan World Peace? In 2004 rende, toen nog, Ron Artest het publiek in en ging hij op de vuist met een fan van de Detroit Pistons nadat deze persoon bier over hem heen had gegooid. The Malice in the Palace leverde Artest een schorsing op van maar liefst 73 (!) wedstrijden.

World Peace denkt dat het 19-jarige talent zijn lesje heeft geleerd. “Ik hoop dat wanneer hij in de NBA speelt zijn emoties onder controle houdt en niet ingaat op wat fans allemaal naar zijn hoofd schreeuwen. Ik kan het weten, want ik kwam als jong broekie rechtstreek uit da hood in de NBA. Had ik op 19-jarige leeftijd maar geluisterd naar de mensen om mij heen die het beste met mij voor hadden.”

Op de vraag van een journalist of het incident van Smart te vergelijken is met die van World Peace in 2004 reageerde de forward van de Knicks als volgt. “Als je nu een biertje naar me gooit, dan pak ik je waarschijnlijk bij je strot”, zei hij lachend. “En daarna eten we samen een ijsje.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen