March Madness: Michigan State schakelt Duke uit

Door

Na twee keer goed weggekomen te zijn was het zondagavond dan toch einde verhaal voor Duke. De topfavoriet werd in de Elite Eight wederom uitgeschakeld, dit keer door Michigan State. Auburn trok zijn fantastisch vorm door en bereikten voor de eerste keer in de historie van de universiteit de Final Four.


EAST REGION


(1) DUKE – (3) MICHIGAN STATE: 67 – 68

Net zoals vorig seizoen weet Duke zijn favorietenrol niet waar te maken. Ook dit seizoen eindigt het toernooi voor de Blue Devils in de Elite Eight. Na tijdens dit toernooi twee keer goed weg te zijn gekomen, bleek het drie keer scheepsrecht te zijn. Michigan State won na een spannende slotfase met 67-68.

Bij Michigan State kwamen er drie spelers boven tien punten uit. Cassius Winston was met 20 punten, 10 assists en vier steals de uitblinker, maar ook Xavier Tillman (19 PTS, 9 REB, 2 BLK, 3 STL) en Kenny Goins (10 PTS, 9 REB, 2 STL) waren doorslaggevend. Bij Duke speelde Zion Williamson een weergaloze tweede helft. Dit leidde uiteindelijk tot 24 punten, 14 rebounds, twee assists, drie blocks en drie steals. RJ Barrett deed het niet veel minder (21 PTS, 6 REB, 6 AST) en Javin DeLaurier speelde de wedstrijd van zijn leven (10 PTS, 11 REB). Het was allemaal echter niet voldoende om de Final Four te bereiken.

VOLGENDE DUEL: (2) Michigan State – (3) Texas Tech (zat 02.49)


MIDWEST REGION


(2) KENTUCKY – (5) AUBURN: 71 – 77

Na Texas Tech plaatste ook Auburn zich voor het eerst in de historie van de universiteit voor de Final Four. Na een spectaculair duel werd Kentucky met 71-77 verslagen. Dit had al tijdens de reguliere speeltijd kunnen gebeuren, maar dit lieten de Tigers na. In overtime kwam het vervolgens alsnog goed.

Bij Auburn waren Bryce Brown en Jared Harper de twee dragende spelers. Brown noteerde 24 punten met twee assists en vier driepunters. Harper deed het nog beter door 26 punten, vier rebounds, vijf assists, twee blocks en drie steals te noteren. De rest van het team kwam niet boven de tien punten uit. Bij Kentucky was PJ Washington vanaf de bank wederom niet te stoppen. Washington was topscorer van de wedstrijd met 28 punten en 13 rebounds. Naast Keldon Johnson (14 PTS, 10 REB, 3 AST) was er echter te weinig steun.

VOLGENDE WEDSTRIJD: (1) Virginia – (5) Auburn (zat 00:09)

(Top/Cover Photo: Patrick Smith | Getty Images)

Ook leuk om te lezen