March Madness: de Midwest bracket uitgelicht

Door

Drake v Wichita State

SportAmerika belicht telkens één gedeelte van de bracket. Vandaag is het de eer aan de Midwest Region ofwel de bracket des doods.

East Region

Midwest Region

1. Wichita State Shockers (vs Cal Poly Mustangs / Texas Southern Tigers)
2. Michigan Wolverines (vs Wofford Terriers)
3. Duke Blue Devils (vs Mercer Bears)
4. Louisville Cardinals (vs Manhattan Jaspers)

Zoals al eerder gemeld op SportAmerika is de Midwest Bracket, de bracket des doods. Niet alleen vinden we drie van de vier Final Four ploegen van 2013 (Wichita State, Louisville en Michigan) daarnaast zijn Kentucky, Michigan, Saint Louis en Kansas State ook ingedeeld in deze bracket. Een loodzware bracket die al tijdens de tweede ronde een match up van jewelste ons kan voorschotelen: Wichita State vs Kentucky. Zullen de Shockers opgewassen zijn tegen de Big Blue Nation? Of gaat Kentucky voor eerherstel zorgen. Een geweldig vooruitzicht!

Met name de lage plaatsing van Louisville, Duke en Kentucky maakt deze bracket interessant. De genoemde ploegen krijgen in de derde ronde al opponenten waar je u tegen zegt. Kentucky mag zoals gezegd waarschijnlijk aantreden tegen de Shockers, Iowa zal Duke willen verschalken. Saint Louis speelt voor wijlen Rick Majerus en daardoor zijn de Billikens extra gemotiveerd en gevaarlijker dan ooit.

 

 

Opvallende andere ploegen

Massachusetts Minutemen
Texas Longhorns

De buzz is zachtjes aan minder geworden bij Umass maar zal komende dagen weer opleven. Met de kleine (1.79) Chazz Williams hebben de Minutemen een spelverdeler die met hart en soul speelt. De Longhorns zullen het Michigan in de derde ronde lastig maken. Al zal Michigan in deze contest aan het langste eind trekken.

Must C Matchup tweede ronde

Texas Longhorns vs. Arizona State Sun Devils

De Longhorns kenden een wisselvallig jaar maar wisten uiteindelijk nog 23 wedstrijden te winnen van niet de minste ploegen. Zo werden onder andere Kansas en Iowa State verslagen. De laatste weken speelt de ploeg wisselvallig. Voor de Sun Devils is het de kans om te laten zien dat de PAC-12 zich kan meten met de BIG 12.

Spelers om naar uit te kijken

Jabari Parker (Duke)
Julius Randle (Kentucky)
Russ Smith (Louisville)
Nik Stauskas (Michigan)
Fred VanVleet (Wichita State)

JOUW MENING  

survey service

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen