NCAA Recap: Duke eenvoudig door, Gonzaga moet zwoegen

Door

BannerMM

De Second Round van March Madness 2015 zit erop! Ja, het was weer een echte gekte. Enkele hoge seeds haalden het niet. Gelukkig voor Duke, Gonzaga en Wisconsin waren zij wel in vorm en haalden zij wel de Third Round.

Duke makkelijk door

Dat Robert Morris nog in het toernooi zat, was al een verrassing. Dat de Colonials een pandoering kregen van Duke, was dan ook géén verrassing. Jahlil Okafor maakte negen op elf schoten op weg naar 21 punten in een makkelijke 85-56 zege voor de Blue Devils. Quinn Cook raakte zes driepunters en werd topscorer bij Duke met 22 punten. Justise Winslow tekende voor amper zes punten maar had wel elf rebounds en zeven assists. Bij Robert Morris scoorde Rodney Pryor 23 punten.

Okafor miste amper twee schoten, maar deze was toch wel lachwekkend:

Gonzaga zwoegt

Tijdens de eerste periode hadden de Bullsdogs weinig problemen met North Dakota State. De Zags stonden dertien punten voor aan de pauze: 43-30. De Bison kwamen echter geïnspireerd uit de kleedkamer en dichtten het gat tot zes punten (68-62) met nog iets minder dan zes minuten te spelen. Toen pakte Kevin Pangos echter uit met een 4-point play en boeken toe voor de Bison. Gonzaga won uiteindelijk met 86-76. Kyle Wiltjer zorgde voor 23 punten en acht rebounds.

Wisconsin houdt het simpel

De Badgers weten dat een wedstrijd goed beginnen ontzettend belangrijk is. Dus zetten de troepen van Frank Kaminsky 47 punten op het bord tijdens de eerste periode tegen Coastal Carolina en wonnen ze uiteindelijk eenvoudig met 86-72. Kaminsky was uiteraard de grote man met 27 punten, twaalf rebounds en vier assists. Ook Sam Dekker was top met 20 punten en Nigel Hayes pakte acht rebounds.

Kaminsky en voetenwerk, dat gaat perfect samen:

Oklahoma langs Albany

De Sooners zijn een team dat erg goed kan zijn, maar ook eentje dat soms al eens kan teleurstellen. Gelukkig waren Buddy Hield, TaShawn Thomas en Ryan Spangler wakker tegen Albany. Bij de pauze stond Oklahoma negen punten voor (37-28) en het keek niet meer achterom. Hield eindigde de wedstrijd met vijftien punten, maar Thomas werd topscorer met achttien punten en zorgde ook voor vier blocks. Spangler pakte elf rebounds.

Young leidt Oregon langs Cowboys

De offensieve Bucks tegen de defensieve Cowboys. Een mooie matchup in de Second Round. Het verschil werd uiteindelijk, zoals verwacht, gemaakt door Oregon-sterspeler Joseph Young. De guard tekende voor 27 punten, vier rebounds en vier assists in een 79-73 zege voor de Bucks. Dat ondanks achttien punten van Le’Bryan Nash, zeventien punten van Anthony Hickey en twaalf punten van Phil Forte III bij Oklahoma State.

Young pakte uit met misschien wel dé dunk van de Second Round:

Iowa te sterk voor Davidson

Aaron White moest vorig seizoen in de First Round met Iowa het onderspit delven tegen Tennessee. Dit seizoen wilde de forward koste wat het kost minstens één game winnen tijdens het NCAA-toernooi. White ging los met 26 punten en zes rebounds tegen Davidson en leidde zijn team naar een dominante 83-52 zege tegen de Wildcats. Die laatste raakten amper 33% van hun schoten en zes op 21 driepunters.

San Diego State scoort (!) tegen Redstorm

De Aztecs staan niet bepaald bekend als een sterk offensief team. Defense is wat telt bij San Diego State. Tegen de Redstorm leek de wereld even op zijn kop te staan. De Aztecs scoorden onder leiding van JJ O’Brien (achttien punten) 76 punten tegen St. John’s. Goed voor een al bij al simpele 76-64 zege. Bij de Redstrom scoorde Sir’Dominic Pointer wel 21 punten en hij pakte ook tien rebounds. SD State maakte echter negen driepunters en dat volstond.

Dayton verrast Providence

De Dayton Flyers hebben wat met March Madness en staan ook dit jaar weer in de Third Round. Daarvoor gingen ze vrij makkelijk voorbij Providence. Bij de Friars stelden LaDontea Henton en Kris Dunn teleur. Henton raakte amper zeven op 26 schoten, goed voor achttien punten. Dunn kwam amper tot elf punten en zorgde voor zeven turnovers. Bij Dayton was DyShawn Pierre goed voor 20 punten.

De coach van de Fiars kon er niet mee lachen en dan is het niet leuk om een stoel te zijn:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen