NCAA Tournament Voorspellingen – Sweet Sixteen, Deel I

Door

Arizona v UNLV

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand na de Third Round van afgelopen weekend:

Predictions

Vrijdag 27-03, 00:15 – #7 Wichita State Shockers vs. #3 Notre Dame Fighting Irish

Vincent van Genechten: Jerian Grant kan wel eens de Shabazz Napier van 2015 worden, maar de Shockers versloegen Kansas in de vorige ronde. Ron Baker en Fred VanVleet zijn in staat om Grant en de offense van de Irish af te stoppen, en dus richting Elite Eight te gaan. Winnaar: Wichita State. 

Michael Feith: Wichita State kiezen in de wedstrijd tegen Kansas was een makkie. Wichita State kiezen in de wedstrijd tegen Notre Dame, daar moet je ballen voor hebben. Ik zeg, welkom in de Elite Eight Wichita State. Winnaar: Wichita State.

Justin Kevenaar: Voorafgaand aan het toernooi was ik gecharmeerd van Notre Dame, en zag ik ze als dé ploeg om Kentucky te verslaan. Maar gaat het wel zover komen? Het was allemaal wel erg pover tegen Northeastern en Butler. De vraag is echter of Wichita State zich net zo kan opladen als tegen Kansas, want hoewel er nu een plek in de Elite Eight op het spel staat, was die wedstrijd voor de Shockers megabelangrijk. Ervan uitgaande dat de Shockers hetzelfde kunnen brengen, kies ik voor Wichita. Winnaar: Wichita State.

Frank Wielaard: Dit is een coin flip. Deze wedstrijd gaat beslist worden in en om de paint. Daar waar Wichita State goed verdedigt en Notre Dame normaal zijn punten maakt. En ik ben tegendraads. Ik kies eens voor de aanval. Winnaar: Notre Dame.

Sweet Sixteen 1

Vrijdag 27-03, 00:47 – #4 North Carolina Tar Heels vs. #1 Wisconsin Badgers

Vincent van Genechten: De Tar Heels kunnen het Wisconsin moeilijk maken als ze het tempo de hoogte gaan injagen. Maar de Badgers zijn ervaren en beheerst. En er is geen man bij UNC die Frank Kaminsky kan verdedigen. Winnaar: Wisconsin. 

Michael Feith: Ik heb mezelf beloofd om de resultaten in mijn bracket te volgen dit jaar voor de voorspellingen. Ik kan dus zeggen dat ik zelf nog voor 5% in UNC geloof gezien Wisconsin elke wedstrijd sterker wordt. Maar ja, beloftes. Winnaar: North Carolina.

Justin Kevenaar: North Carolina is een ploeg die in potentie met de beste mee kan, maar juist in een wedstrijd waar ze het niet kunnen gebruiken zullen ze de sterke forward Kennedy Meeks moeten missen. En dus gaat Wisconsin heel onopvallend door naar de laatste acht. Winnaar: Wisconsin.

Frank Wielaard: Het frontcourt van Wisconsin is te goed voor de Tar Heels. Zeker als Kennedy Meeks niet mee blijkt te kunnen doen. Dat scheelt een paar (aanvallende) rebounds. North Carolina is een goed team. De Badgers zijn beter. Winnaar: Wisconsin.

Ook leuk om te lezen