Kyle Trask niet te stoppen, Miami ontsnapt aan nederlaag

Door

Tijdens week 11 van het CFB-seizoen was Florida QB Kyle Trask niet te stoppen en kwamen Miami en North Carolina goed weg. Michigan en Penn State trokken hun dramatische vorm door en USC ontsnapte voor het tweede weekend op rij. Dat en meer in de recap van week 11.


ACC


MIAMI ONTSNAPT VS VIRGINIA TECH AAN TWEEDE NEDERLAAG

We beginnen deze recap met de Miami Hurricanes, die stilletjes aan bezig zijn aan een prima seizoen. Met alleen een nederlaag tegen Clemson en een uitblinkende D’Eriq King loopt het seizoen tot nu toe uitstekend. Afgelopen weekend ging het tegen Virginia Tech niet van harte, maar de zege werd toch binnengesleept: 25-24.

Virginia Tech, dat aan het begin veel spelers miste en even ranked was, vormde voor Miami samen met North Carolina nog de grootste horde op weg naar een mogelijke ACC Championship Game. D’Eriq King speelde wederom prima (24-38, 255 yds en een TD), maar was niet zo goed als voorgaande wedstrijden. Aangezien zijn clone bij de Hookies, Hendon Hooker (19-29, 202 yds, 59 rushing yards en een TD), met zijn team zeker geen slechte indruk maakte, werd het geen gemakkelijke avond. De lateral in de slotfase van Virginia Tech kwam echter nooit in de buurt van de endzone.

Miami is, ondanks deze zege, nu gezakt naar de 13de plaats in de AP Poll en wacht volgende week een ontmoeting met Georgia Tech. Virginia Tech gaat dan op bezoek bij Pittsburgh.

NORTH CAROLINA WIT SHOOTOUT VS WAKE FORST

De andere grote concurrent van Clemson en Notre Dame, North Carolina, had het ook enorm lastig. Ondanks een fantastische prestatie van QB Sam Howell wonnen de Tar Heels extreem moeizaam van Wake Forest. Er was zelfs een comeback voor nodig: 53-59.

Zoals aan de uitslag te zien is: het was een shootout. Sam Howell (32-45, 550 yds en 6 TD’s) had samen met Kyle Trask de performance van de week en bracht met zijn explosieve offense in de slotfase North Carolina terug van een 45-31 achterstand. Wake Forest scoorde, onder leiding van QB Sam Hartman (29-45, 429 yds en 4 TD’s) nog een late touchdown, maar met 50 seconden te gaan werd de onside kick recovered door de Tar Heels. Andere uitblinkers deze wedstrijd: Wake Forest RB Christian Beal-Smith (120 yds) WR’s Donovan Greene (170 yards en 2 TD’s), Jaquarii Robinson (167 yds en 2 TD’s), North Carolina RB Javonte Williams (101 yds en een TD) en WR’s Dazz Newsome (189 yds en 2 TD’s) en Dyami Brown (163 yds en 2 TD’s).

North Carolina is de nummer 26 van het land (net buiten de AP Top 25 dus) en zou met een zege op Notre Dame in week 13 een grote stap kunnen zetten in zowel die rankings als richting de ACC Championship Game. Aankomend weekend is er echter eerst een bye. Wake forest wacht komend weekend een ontmoeting met Duke.

OVERIGE UITSLAGEN

Louisville – Virginia (17-31), Notre Dame – Boston College (45-31), Florida State – NC State (22-38)


BIG 12


UITSLAGEN

TCU – West Virginia (6-24), Baylor – Texas Tech (23-24)


BIG TEN


WISCONSIN ZORGT VOOR VERVOLG DRAMATISCH SEIZOEN MICHIGAN

Dat Michigan niet zo goed aan het seizoen is begonnen, is een understatement. Maar de manier waarop wordt steeds pijnlijker. Na de prima zege op Minnesota tijdens het openingsweekend laten tegenstanders niks heel van de Wolverines. Eerst was daar al Michigan State waarvan werd verloren, waarna Indiana vervolgens geen enkele moeite had met Michigan. Afgelopen weekend was het de beurt aan Wisconsin om dik van Michigan te winnen: 49-11.

Bij Wisconsin, dat al meerdere weken had gemist vanwege besmettingen, was QB Graham Mertz wederom effectief (12-22, 127 yds en 2 TD’s). Het was echter vooral de running game die Michigan pijn deed. Wisconsin had meer dan 300 (341) rushing yards en de Wolverines hadden geen idee hoe ze het moesten stoppen. De komende weken wordt het programma van de Wolverines niet makkelijker. Met Rutgers begint het nog wel aardig, maar daarna: Penn State, Maryland en Ohio State. Oftewel: lastig zat.

Wisconsin is nu 2-0 en staat tiende in de AP Poll. De Badgers, samen met Indiana in de Big Ten de grootste uitdager van Ohio State, speelt komend weekend tegen 3-0 (en #19) Northwestern. De eerste echt uitdaging van dit seizoen dus.

OVERIGE UITSLAGEN

Iowa – Minnesota (35-7), Indiana – Michigan State (24-0), Penn State – Nebraska (23-30), Illinois – Rutgers (23-20), Northwestern – Purdue (27-20)


PAC-12


USC KOMT TWEEDE WEEKEND OP RIJ GOED WEG

In de PAC-12 was het wederom USC dat alle ogen op zich gericht had. Terwijl concurrent Oregon eenvoudig won, was er voor de Trojans weer een comeback nodig om te winnen. Arizona werd niet op zo dramatische wijze verslagen als Arizona State, maar toch: 34-30.

USC stond 27-30 achter dankzij een late touchdown van Arizona, dat onder leiding van QB Grant Gunnell (24-36, 286 yds en 3 TD’s) een prima wedstrijd speelde. USC scoorde met 43 seconden te gaan echter zelf ook een touchdown, waardoor het alsnog met 34-30 voor stond. Arizona had vervolgens te weinig tijd om nog te kunnen reageren. USC QB Kedon Slovis (30-34, 325 yds en een TD) kwam wederom pas laat (maar op tijd) op gang. WR Amon-Ra St. Brown was met 7 catches voor 113 yards de uitblinker.

USC wacht komend weekend een ontmoeting met Utah (dat dit seizoen nog niet gespeeld heeft vanwege besmettingen), terwijl Arizona op bezoek gaat bij 1-0 Washington.

OVERIGE UITSLAGEN

Colorado – Stanford (35-32), Oregon – Washington State (43-29), Oregon State – Washington (21-27)


SEC


KYLE TRASK MAAKT GEHAKT VAN ARKANSAS

Tot slot misschien wel de performance van het afgelopen weekend. Florida leek op papier een lastig weekend tegemoet te gaan vs Arkansas, dat dit seizoen verrassend goed presteert. Niks bleek echter minder waar. Dankzij een fantastische Kyle Trask won Florida met speels gemak: 35-63.

De offense van de Gators, met Kyle Trask als aanvoerder, maakt eigenlijk het hele seizoen al indruk. Zelfs zonder TE Kyle Pitts (concussion) was Florida niet te stoppen. Kyle Trask gooide 23-29 voor 356 yards en 6 TD’s, waarvan vijf touchdowns in de eerste helft. De beste connectie afgelopen weekend was met WR Trevon Grimes (109 yds en 2 TD’s). Kyle Trask lijkt zich met deze prestatie nu aan kop van de Heisman race te hebben gezet.

Florida zal het komend weekend gaan opnemen vs Vanderbilt, dat 0-6 is en dus geen groot probleem zou moeten vormen. Arkansas krijgt komend weekend LSU op bezoek.

OVERIGE UITSLAGEN

Vanderbilt – Kentucky (35-38), South Carolina – Ole Miss (42-59)

Photo: Gainesville Sun-USA TODAY NETWORK

Ook leuk om te lezen