College BB: Triple-double bij MSU, Kentucky verslaat Duke

Door

valentina

Het college basketball seizoen is weer in alle hevigheid los gebarsten met de Champions Classic. Michigan State pakte een erg knappe zege tegen Kansas, terwijl Kentucky een maat te sterk was voor Duke.

Valentine!
De Spartans moeten het dit jaar opnieuw hebben van hun vechtersmentaliteit…en van senior Denzel Valentine. De wing is een van de grote kandidaten voor de Player of the Year award en bewees tegen de Jayhawks zijn waarde met een triple-double; 29 punten, twaalf rebounds en twaalf assists. Het was de dertiende triple-double in de geschiedenis van MSU en pas de tweede tegen Kansas. De andere? Magic Johnson in 1979.

Kansas leidde eigenlijk de hele wedstrijd, maar de Spartans gaven nooit op en kwamen via Valentina en freshman Matt McQuaid terug in de wedstrijd. Uiteindelijk sleepte Michigan State een  79-73 zege uit de brand. Bij Kansas was Perry Ellis topscorer met 21 punten.

Wildcats zegevieren
De Kentucky Wildcats waren met 74-63 te sterk voor de Duke Blue Devils. Point guard Tyler Ulis was de grote man bij het team van John Calipari met achttien punten en zes assists. Jamal Murray was goed voor zestien punten, vijf rebounds, vijf assists en vier steals. Skal Labissiere tekende voor zeven punten, Isaiah Briscoe voor twaalf punten. Bij Duke stelde Grayson Allen teleur met slechts zes punten.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen