NCAA Tournament Voorspellingen – Sweet Sixteen, Deel II

Door

North Carolina v Louisville

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand na de wedstrijden van gisteren in de Sweet Sixteen:

Voorspellingen

Zaterdag 28-03, 00:15 – #11 UCLA Bruins vs. #2 Gonzaga Bulldogs

Vincent van Genechten: Ik had Gonzaga al voor het toernooi begon in mijn Final Four. Tegen dit UCLA gaan de Bulldogs niet falen. Daarvoor zijn ze té superieur aan beide kanten van het terrein en de Bruins te middelmatig. Winnaar: Gonzaga. 

Michael Feith: UCLA is ver gekomen, zeker voor een team die volgens veel mensen geen eens een plek verdiende in de NCAA Tournament. Gonzaga is alleen een stuk sterker dan UAB en SMU en dus ga ik hier toch voor de veilige keuze. Winnaar: Gonzaga.

Justin Kevenaar: In de vorige ronde voorspelde ik dat Gonzaga zou gaan choken. Ik zat heel erg verkeerd, die fout maak ik geen tweede keer. Deze Bulldogs zijn the real deal Winnaar: Gonzaga.

Frank Wielaard: lle respect voor de Bruins. Ik had ze er toch echt in de eerste ronde al uit. Maar dit gaat UCLA alleen winnen als hun guards de lichten uit schieten. En dan nog is Gonzaga op alle fronten beter. Winnaar: Gonzaga.

Sweet Sixteen 3

Zaterdag 28-03, 00:37 – #8 North Carolina State Wolfpack vs. #4 Louisville Cardinals

Vincent van Genechten: Ik heb vorig jaar geleerd niet tegen defensief sterke teams met een sterspeler te gokken. Dat ga ik dus nu ook niet doen. Montrezl Harrell gaat beesten onder de basket en Terry Rozier is in topvorm. Daartegen zijn de inefficiënte Wolfpack niet opgewassen. Winnaar: Louisville. 

Michael Feith: NC State was magisch tegen Villanova. Het is niet de eerste wedstrijd die ze winnen tegen een top team, dus dit zou wel eens een mogelijk ‘Cinderella story’ kunnen worden. Al is het alleen maar om hier in mee te gaan zeg ik: Winnaar: NC State.

Justin Kevenaar: En zo staat het tamelijk saaie Louisville (met uitzondering van de dunks van Montrezl Harrell) toch weer bij de laatste zestien. Maar NC State lijkt een mogelijke mismatch, een team dat aanvallend beter is, maar ook verdedigend zijn mannetje kan staan. De Wolfpack won eerder dit jaar al van Louisville, en daar gaan ze een tweede overwinning aan toevoegen. Winnaar: NC State.

Frank Wielaard: Pfff… Ik ben niet onder de indruk van Louisville dit toernooi. Nog niet. Dat was ik wel van NC State tegen Villanova! Als de Wolfpack dat nog eens kan, winnen ze dit duel. Zo niet, dan zijn er serieuze kansen voor de Cardinals. Ik hoop op een goede Wolfpack. Winnaar: NC State.

Ook leuk om te lezen