Sporting Kansas City wint de U.S. Open Cup!

sporting-kansas-metropolis-defeats-philadelphia-union-to-win-2015-us-open-cup-highlights-video_1

Sporting Kansas City heeft afgelopen nacht voor de derde keer in hun geschiedenis de Lamar Hunt U.S. Open Cup gewonnen. Dit is de oudste voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, te vergelijken met de KNVB beker in Nederland en de Crocky Cup in België. Sporting Kansas had penalty’s nodig (1-1, 7-6 in de strafschoppenreeks) om Philadelphia Union te kloppen.

Philadelphia begon nochtans goed aan de wedstrijd. Ze waren de betere ploeg in het begin en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Sebastian Le Toux bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Meteen ook zijn zestiende doelpunt in de U.S. Open Cup, niemand doet beter.

Sporting Kansas moest reageren en het moet gezegd zijn, ze waren dan ook wel de betere ploeg. Met enkele kleine kansjes voor onder andere Dwyer. Maar Philadelphia bleef gevaarlijk counteren en ei zo na stond het 2-0 door opnieuw Le Toux. Een Quasi identieke fase als het eerste doelpunt, maar deze keer zat Melia er wel goed tussen.

Daarna nam Sporting Kansas de controle helemaal over en was het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er in de 65e minuut. Nemeth kreeg de bal aangespeeld en deze krulde de bal heerlijk in de verste hoek. Doelman Blake was kansloos.

Na de gelijkmaker waren beide ploegen zich eigenlijk al aan het voorbereiden op de verlengingen. Deze kwam er dan ook, maar ook daar gebeurde er niet zo veel. beide ploegen hadden duidelijk schrik om zo laat nog een doelpunt te moeten slikken. Het opvallendste moment tijdens de verlengingen kwam er door een vervanging. Jim Curtis wisselde Van Gaal-gewijs zijn doelman met het oog op de strafschoppenreeks. John McCarthy kwam in de plaats van Andre Blake.

De strafschoppenreeks waren zoals altijd een loterij, waarin Sporting Kansas als winnaar uit kwam. Na de misser van Andrew Wenger mocht Jordi Quintillà de beslissende penalty trappen.

Wat volgde was natuurlijk een feest tot in de vroege uurtjes, maar niet voor lang. Dit weekend moeten ze weer aan de bak. Zaterdag staat de zware verplaatsing naar Portland op het programma. Sporting Kansas kan maar beter goed uitgerust zijn, want ze zijn nog steeds niet zeker van een plek in de play-offs. Philadelphia Union moet op bezoek bij Toronto FC.