MLS: Real Salt Lake voorbij Seattle Sounders

Real Salt Lake v Philadelphia Union

Een paar weken geleden leek het niet meer mis te kunnen voor Seattle Sounders. Ze hadden een voorsprong van zeven punten op de grootste concurrent, Real Salt Lake. Nu is alles anders, Real liep meer en meer op Seattle in en verkleinde het gat naar slechts twee punten. In een rechtstreeks duel  moest vannacht worden uitgemaakt wie zich voorlopig koploper van het westen mag noemen.

Salt Lake uit op sportieve revanche
Deze wedstrijd leek in niets op de ontmoeting tussen de twee grootheden eind mei. Toen hadden de Sounders weinig tot geen moeite met hun concurrenten en boekten een 4-0 overwinning. Salt Lake deed er alles aan om dit keer zo’n soort uitslag te voorkomen, dus nu zat zo’n monsterscore er geen moment in. Gevoed met wraakgevoelens begon Real Salt Lake sterk aan de wedstrijd en dat leidde tot vier grote kansen in de eerste helft. Seattle kon eigenlijk alleen maar tegenhouden en creëerde voor rust dan ook maar een halve kans.

Mulholland en Plata goud waard voor RSL
Direct na rust wordt de inzet van Salt Lake beloond met doelpunten: Joao Plata, met 1.57 meter de kleinste speler van de MLS, kopt een vrije trap van Mulholland binnen en tekende daarmee voor de openingstreffer. Nog geen vier minuten later verdubbelt diezelfde Mulholland de voorsprong van Real: na geklungel achterin bij Seattle en een combinatie met Gil en Plata rondt de middenvelder bekwaam af. De voorsprong is terecht en het lijkt niet meer mis te kunnen voor RSL.

Koploper
Toch komt Seattle nog terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maken de Sounders de aansluitingstreffer: een mooie actie van Cooper aan de linkerkant en diens voorzet wordt er in derde instantie ingeschoten door Chad Barrett. Ondanks deze goal blijft de comeback van Seattle uit en wint Real Salt Lake verdiend met 2-1. Dankzij deze overwinning gaat RSL over de Seattle Sounders heen in de ranglijst en daarmee zijn ze de nieuwe koploper van het westen. De Sounders volgen op één punt afstand, met twee wedstrijden minder gespeeld. Nog geen man overboord dus voor de mannen van Clint Dempsey.