Jermaine Jones gaat aan de slag in MLS

Door

USA v Portugal: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil

Jermaine Jones gaat aan de slag in de MLS. De 32-jarige middenvelder heeft vandaag een contract getekend bij New England Revolution. Daarmee komt een einde aan wekenlange transfersoap rondom de middenvelder. Jones stond de afgelopen weken in de belangstelling van meerdere MLS-clubs, terwijl ook enkele Europese clubs in de race waren om de Amerikaans-international.

Jermaine Jones

Jones is blij met zijn transfer naar The Revs. Tegenover ESPN verteld Jones dat hij uitkijkt om straks in zijn thuisland te mogen spelen:

Ik ben zeer blij dat ik eindelijk mijn transfer heb kunnen afronden. Dit is voor mij de ideale mogelijkheid om voor de Amerikaanse voetballiefhebbers te mogen spelen. Door mijn transfer kan ik in beeld blijven bij Team USA, en wil ik een uithangbord zijn voor het Amerikaanse voetbal. Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren bij New England Revalution, en hopelijk kunnen we strijden om de MLS Cup

De 32-jarige middenvelder speelde ruim 15 jaar in Duitsland. In 2007 werd Jones opgepikt door Schalke 04. Bij Die Königsblauen wist Jones een basisplaats te veroveren, en was hij één van de sterkhouders bij de Duitse club. Buiten zijn Duitse periodes om, kwam Jones ook nog uit voor het Engelse Blackburn Rovers en het Turkse Besiktas.

In 2008 wordt Jones geselecteerd voor het Duits voetbal-elftal. Na 3 vriendschappelijke interlands te hebben gespeeld voor Die Mannschaft, kiest hij uiteindelijk toch voor een carrière bij team USA. Dit blijkt een gelukkige keuze te zijn geweest, momenteel staat de teller op 45 interlands en 3 goals voor Team USA.

Jones blijft beschikbaar voor Team USA:

Met deze transfer hoopt Jones dat hij in beeld blijft bij Team USA bondscoach Jürgen Klinsmann. De 32-jarige Jones wil nog enkele jaren uitkomen op het hoogste niveau, en wil zo lang mogelijk international blijven bij Team USA.

Of we Jones gaan terugzien op het WK 2018 is nog maar de vraag. De middenvelder van New England Revalution is tegen die tijd 36 jaar, en lijkt te moeten plaatsmaken voor jong talent. Hopelijk kan Jones de komende tijd zijn meerwaarde laten zien. Tijdens het afgelopen WK was Jones nog één van de uitblinkers. Geen reden dus voor Klinsmann om Jones te passeren de komende tijd.

 Foto: Getty Images/revolutionsoccer.net

 

Ook leuk om te lezen