Bulls met gemak langs DC United, San Jose pakt eerste thuisoverwinning

Screen Shot 2015-03-22 at 7.17.35 PM

De New York Red Bulls hebben zondag in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen meteen de eerste drie punten voor het eigen publiek gepakt. D.C. United werd met 2-0 verslagen in de Red Bull Arena. Bradley Wright-Phillips opende na ruim twintig minuten de score. De spits ving een lange bal van achteruit op, passeerde twee verdedigers en rondde af. De Bulls bleven druk houden op United. Twintig minuten voor tijd besliste Lloyd Sam de wedstrijd.

Wright-Phillips, die afgelopen seizoen topscorer werd van de Major League Soccer maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. De 30-jarige Engelsman scoorde vorig seizoen 27 keer in 32 wedstrijden. Ook in de play-offs wist de voormalig speler van Manchester City één keer het net te vinden.

San Jose vs. Chicago
San Jose Eartquakes heeft zondagnacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Dominic Kinnear versloeg Chicago Fire met 2-1. In het Avaya Stadium, waar 18.000 fans aanwezig waren kwam de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong. De pas 18-jarige Fatai Alashe kopte een hoekschop binnen. De jongeling werd aan het begin van het seizoen door de Quakes gecontracteerd tijdens de MLS SuperDraft.

Al na twintig minuten verdubbelde Ty Harden de score. De verdediger, die aan zijn derde seizoen bij San Jose bezig is strafte een fout van doelman Sean Johnson af en werkte van dichtbij binnen. Voor rust kon Chicago nog iets terugdoen via Harry Shipp, die scoorde na een fantastische steekpass van Joevin Jones.  Na de rust hadden beide ploegen weinig in te brengen. De grootste kans was voor de Earthquakes. Perez Garcia werkte de bal echter over de goal.