Martins mengt zich met wondergoal in strijd om Gouden Schoen

Door

Colorado Rapids v Seattle Sounders

Obafemi Martins onderscheidde zich afgelopen weekend met een wondergoal van de rest in de MLS en bezorgde Seattle hiermee de drie punten. Elders scoorde Tom Dwyer de enige treffer voor Sporting Kansas City en was MLS veteraan Frederico Higuain op dreef met twee doelpunten in een gelijkspel tegen de Portland Timbers. Genoeg te beleven dus!

Wondergoal
Martins was voorafgaand aan de wedstrijd van Seattle tegen de San Jose Earthquakes al de koning van de assist in de MLS (6x), maar is na afgelopen weekend ook gekroond tot de man van het onmogelijke doelpunt waarmee hij zijn ploeg bij afwezigheid van vele internationals naar de overwinning hielp. Het was zijn zesde doelpunt van dit seizoen en kruipt daarmee omhoog in de strijd om de Gouden Schoen.

Martins werd weggestuurd door Gonzalo Pineda en schoot de bal uit de stuit vanaf de linkerflank in de zestien meter over doelman Busch heen. Wondergoal? zult u zich afvragen, maar de hoek waaruit én het gevoel waarmee de Nigeriaan de bal over de keeper heen lobde getuigde van uitzonderlijke klasse.

Het volgepakte Seattle stadion ging dan ook uit haar dak. Doelpunt van de week zal het dan ook zeker wel worden, maar de MLS redactie is het erover eens dat de bijna 50.000 man in het stadion ook getuige waren van een geduchte kandidaat voor het MLS doelpunt van het jaar.

Higuain
MLS veteraan Frederico Higuain was twee keer trefzeker voor de Columbus Crew in het duel met de Portland Timbers. De twee goals volgden na een vroege 1-0 voorsprong voor Portland en brachten de Crew weer op 1-2. Higuain’s eerste goal was van grote klasse. Hij ‘chipte’ de bal vanaf 25 meter over doelman Ricketts heen. Zijn tweede treffer kwam vanaf de penaltystip. Higuain schroeft met deze twee treffers zijn totaal op naar zes en klimt naar een gedeelde zesde plaats in de strijd om de Gouden Schoen.

Dwyer
In een teleurstellende wedstrijd waarbij Kansas met 2-1 onderuit ging bij de Chicago Fire was er één lichtpuntje voor de ploeg. Dominic Dwyer scoorde namelijk zijn achtste goal van dit seizoen en komt hierdoor met een totaal van acht op gelijke hoogte met Seattle’s sterspeler Clint Dempsey en Chivas’ Erick Torres. Uit een vrije trap van Benny Feilhaber kon Dwyer bij de tweede paal onbewaakt zijn vierde goal in de laatste drie wedstrijden binnenwerken. Hij staat momenteel op een gedeelde tweede plek in de strijd om de Gouden Schoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen