DaMarcus Beasley tekent bij Houston Dynamo

Door

 

Mexico v United States - FIFA 2014 World Cup Qualifier

Amerikaans international DaMarcus Beasley keert terug in de Amerikaanse MLS. De oud-speler van onder meer PSV en Manchester City zal gaan spelen voor Houston Dynamo.

Bij Houston Dynamo heeft men Beasley binnengehaald alsdesignated player” Dit betekent dat Houston Dynamo hem buiten de salary cap kan houden, men mag Beasley dus meer geld geven. Deze regel wordt veelal gebruikt bij het aantrekken van sterspelers wie een hoog salaris hebben.

Eerste Amerikaan in halve finale Champions League:

Na een aantal jaren in Amerika te hebben gespeeld, vertrekt Beasley in 2004 naar PSV. Bij de Eindhovenaren speelde Beasley 2 succesvolle seizoenen. In 2005 speelt Beasley met PSV in de halve finale van de Champions League tegen AC Milan. Hij werd hiermee de eerste Amerikaan ooit die halve finale Champions League speelde.

Geen medaille: 

In 2006 vertrekt Beasley naar Manchester City. Bij de Engelsen weet Beasley geen indruk te maken, en vertrekt hij naar Glasgow Rangers. Bij de Schotten komt Beasley weinig in actie vanwege blessures en vormcrisis. In 3 jaar tijd komt hij tot slechts 29 duels. Dit was zelfs te weinig om in aanmerking te komen voor een kampioenmedaille, toen Glasgow Rangers in 2010 kampioen werd van Schotland.

Terugkeer in MLS:

Na avonturen bij het Duitse Hannover 96 en het Mexicaanse Puebla Fútbol Club, keert Beasley weer na 10 jaar terug in de MLS. Zijn nieuwe werkgever Houston Dynamo wil graag aansluiten in de top van de MLS, en kan Beasley daarbij goed gebruiken.

Met een transfer naar Houston Dynamo op zak, hoopt Beasley in beeld te blijven  bij bondscoach Jurgen Klinsmann. Tot dusverre speelde Beasley op vier wereldkampioenschappen (2002,2006,2010 en 2014) namens team USA. De teller staat momenteel op 120 interlands, het streven van Beasley is om 150 of meer te halen, zo liet hij onlangs weten.

Hij zal Klinsmann ervan moeten overtuigen dat hij nog steeds van meerwaarde kan zijn. De nieuwe lichting klopt al aan de deur, en zal het Bealsey niet gemakkelijk maken.

Foto: Getty Images

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen