MLS: Beckham aast op Miami als nieuwe franchise

Door

Verschillende bronnen rond David Beckham melden dat de Engelse vedette van plan is om een ambitieuze franchise in Miami op te gaan zetten. Beckham heeft middels zijn periode als speler bij LA Galaxy de mogelijkheid om een franchise te kopen voor 25.000.000 miljoen  dollar.

beckhamOm de deal daadwerkelijk rond te krijgen zal ‘Becks’ nog wel moeten concurreren met andere gegadigden. Steeds meer internationaal succesvolle ondernemers lijken de ambitie te hebben om een eigen MLS-franchise op te zetten, wellicht ook kracht bijgezet door de toenemende belangstelling in de Amerikaanse voetbalcompetitie.

De keuze voor Miami is een doordachte. Uiteraard kan het voor spelers gelden als een zogenaamde ‘destination-city’; een plek waar spelers en trainers graag naartoe zullen trekken om zich te vestigen. Dit zal dus de aantrekkingskracht van de franchise moeten vergroten. Daarnaast biedt Miami qua belangstelling grote kansen. Er is in de staat Florida immers sinds 2001 geen MLS-franchise meer actief sinds het verdwijnen van de Miami Fusion en de Tampa Bay Mutiny. De belangstelling zal dus groot zijn, temeer wanneer een fenomeen als Beckham zich aan de club verbind.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen