New York Red Bulls: ‘Revanche in eigen huis’

Door

New England Revolution v New York Red Bulls

Afgelopen seizoen wisten de New York Red Bulls beslag te leggen op de MLS Supporters’ Shield, na een eindsprint die acht ongeslagen wedstrijden besloeg.

Het gehoopte positieve vervolg bleef vorig weekend echter uit. De club ging in de eerste competitiewedstrijd van 2014 met flinke cijfers onderuit bij een veel sterker Vancouver Whitecaps (4-1). Ontluisterend was dan ook het gemak waarmee de Red Bulls werden weggespeeld.

Revanche
Aankomende zaterdag krijgen de mannen uit New York de kans om in de eigen Red Bull Arena tegen de Colorado Rapids orde op zaken te stellen.

New York Red Bulls middenvelder Lloyd Sam zei het resultaat van afgelopen zaterdag graag zo snel mogelijk achter zich te willen laten:

Ik kijk uit naar volgende week, gewoon om dit resultaat achter ons te laten en het uit ons geheugen te kunnen wissen.

Zijn teamgenoot en afgelopen wedstrijd maker van het enige doelpunt aan New York kant, Bradley Wright-Phillips sloot zich hierbij aan:

Hoe sneller we dit achter ons kunnen laten, des te beter. We moeten ons aankomende zaterdag revancheren in eigen huis.

Thuisvoordeel
Gezien de statistieken is dit geen ondenkbare opgave. Van de zeventien gespeelde wedstrijden in de Red Bull Arena werden er afgelopen seizoen namelijk elf gewonnen, twee gelijkgespeeld en vier verloren.

Het laatste thuisverlies dateert van 1 juni 2013. Dit betrof een 2-1 nederlaag tegen de Vancouver Whitecaps, toevalligerwijs dezelfde ploeg die de Red Bulls afgelopen zaterdag ook versloeg. Daarnaast hebben de New Yorkers geen enkele seizoen opener in eigen huis verloren sinds 2003.

Rapids
Maar ondanks dat de statistieken in hun voordeel spreken, treffen de Red Bulls aankomende zaterdag een fitte en gemotiveerde tegenstander.

Samen met Toronto FC en de San Jose Earthquakes zijn ook de Colorado Rapids nog niet in actie gekomen tijdens de eerste speelronde.

De onlangs aangestelde Rapids trainer Mastroeni is in ieder geval vol lof over zijn team in de aanloop naar de wedstrijd in New York.:

De laatste twee maanden heb ik het potentieel en de kwaliteit van mijn elftal van dichtbij meegemaakt. Ik kan daarom niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen.

De New York Red Bulls spelen aankomende zaterdag om 10 uur ’s avonds Nederlandse tijd in de eigen Red Bull Arena tegen de Colorado Rapids.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Rob van der Spek 9 jaar ago

    11W, 2D en 4L in 14 wedstrijden, knap.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen