Terugkeer WK-ganger Cahill helpt Red Bulls aan punt

Australia v Netherlands: Group B - 2014 FIFA World Cup Brazil Tim Cahill

Terwijl een zestiental landen tijdens het WK in Brazilië in de knock-out fase zijn beland, keren de overige al uitgeschakelde landen en bijbehorende spelers terug naar hun clubs. Zo ook de Australische Tim Cahill. Zijn terugkeer bij de New York Red Bulls bracht de club vannacht diep in de blessuretijd een punt tegen het sterke Toronto FC.

1-0
Het Canadese Toronto begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de tweede minuut een grote kans op de voorsprong. Defoe speelde de bal naar Luke Moore maar het schot werd knap gepareerd door Luis Robles. Beide ploegen gingen vervolgens redelijk gelijk op tot de 36e minuut toen Luyindula een voorzet van Oyongo binnenkopte en de Red Bulls op een 1-0 voorsprong zette. Het was voor Ambrose Oyongo overigens zijn eerste MLS-optreden én dus ook zijn eerste officiële assist.

Toronto
Evenals in de eerste helft begon Toronto ook sterk aan de tweede. Dit leidde al gauw tot een flitsende aanval over de rechterflank. Osorio speelde naar Oduro, die de bal vervolgens laag voorgaf. Daar stond, wie anders dan, Jermaine Defoe die de bal bij de eerste paal prachtig diagonaal in het doel schoot: 1-1.

New York kwam weinig in balbezit op de helft van de tegenstander. Toronto daarentegen speelde sterk positiespel en kreeg nog een tweetal kansen die het niet wist om te zetten in doelpunten. De derde keer was het echter wel raak toen Gilberto een vrije trap snoeihard door de muur via de onderkant van de lat in het doel schoot. Robles kon alleen maar toekijken.

Cahill
Toronto waande zich rijk en mocht tot diep in de blessuretijd genieten van de voorsprong. Een pass vanuit de New York achterhoede kwam in de zestienmeter terecht op het hoofd van Tim Cahill die de bal door kopte op Bradley Wright-Philips. De topscorer van de Red Bulls liet deze mogelijkheid niet onbenut en bezorgde zijn club een punt, tot ongeloof van Toronto.

Stand
Beide ploegen handhaven door dit gelijke spel hun positie in de middenmoot van de Eastern Conference. Red Bulls staat op een vijfde plek en Toronto op plek 4, beide goed voor play-off kwalificatie. De Red Bulls reizen voor hun volgende wedstrijd op 4 juli af naar de Houston Dynamo. Toronto ontvangt op 3 juli de Chicago Fire.