Diego Valeri verkozen tot MVP van de MLS

Door

Maandagavond 4 december is officieel bekend gemaakt dat Diego Valeri de Landon Donovan MLS MVP Award van 2017 in de wacht heeft gesleept. Met een overweldigende 50,7% van de stemmen heeft de Argentijn van de Portland Timbers zichzelf voor de eerste maal in zijn carrière gekroond tot beste speler van de MLS.

CLUBHELD

De 31-jarige middenvelder genoot zijn opleiding bij de club Lanús uit Buenos Aires. Hij speelde 10 jaar en 220 competitiewedstrijden voor zijn jeugdliefde. Een periode die tweemaal werd onderbroken door korte leenperiodes aan respectievelijk Porto en Alméria. Met Lanús won Valeri in 2007 het kampioenschap van Argentinië.

OVERSTAP NAAR AMERIKA

In 2013 maakte de aanvallende middenvelder de overstap naar Portland Timbers. Daarmee was een gelukkig huwelijk geboren. In zijn eerst jaar werd de Argentijn namelijk verkozen tot Newcomer of the Year. Het sportieve hoogtepunt kwam echter in 2015. Dat jaar wonnen de Timbers immers de MLS Cup. Valeri scoorde in de finale tegen Columbus Crew zelfs het openingsdoelpunt.

Diego Valeri, MLS MVP (Troy Wayrynen)

Het afgelopen seizoen was bijzonder succesvol voor Valeri. De aanvallende middenvelder wist in totaal 21 keer het net te vinden. Daarnaast bereidde hij ook nog negen treffers voor. Valeri was vooral bijzonder op schot richting het einde van het seizoen. Tussen 30 juli en 25 september lukte het hem zelfs om maar liefst negen wedstrijden op rij doel te treffen. De voormalig Argentijns international was dus cruciaal voor zijn Portland Timbers, die de eerste plaats in de Western Conference wisten te bemachtigen.

TOP 5

Op gepaste afstand werd de Spanjaard David Villa tweede, gevolgd door de Hongaarse topscorer van het afgelopen seizoen, Nemanja Nikolic. De voormalig winnaar Sebastian Giovinco eindigde ditmaal als vierde. De top 5 wordt gecompleteerd door de winnaar van de Newcomer of the Year Award, Miguel Almiron van Atlanta United.

(Top Photo: Jaime Valdez-USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen