MLS: Seattle blijft koploper ondanks puntverlies

Real Salt Lake v Seattle Sounders

In Canada namen gisteren twee rivalen het tegen elkaar op: de Seattle Sounders gingen in Vancouver op bezoek bij de Vancouver Whitecaps. De Seattle Sounders zijn de trotse koplopers van de Western Conference, terwijl de Whitecaps zich in diezelfde competitie in de middenmoot bevinden.

Seattle kon de favorietenstatus echter niet waarmaken. Tegen de verwachtingen in had Vancouver het beste van het spel. Binnen tien minuten waren de Whitecaps twee keer dichtbij een doelpunt, eerst kon Frei een inzet van Manneh keren en even later trof Koffie de lat. De Sounders waren dus gewaarschuwd en kregen naarmate de eerste helft vorderde meer grip op de wedstrijd.

Toch kwam de openingstreffer van Seattle uit de lucht vallen. Het was de eerste kans die de Sounders creëerden toen middenvelder Chat Barrett helemaal vrij raak kon koppen. De voorsprong van Seattle duurde precies drie minuten, want de Whitecaps reageerden goed.  Erik Hurtado viel niet alleen op door zijn kapsel, maar ook door zijn gelijkmaker die van grote schoonheid was. Na op eigen helft een combinatie opgezet te hebben, dolde Hurtado twee man en schoot uit een moeilijke hoek knap raak: 1-1.

Panenka
In de tweede helft kwamen de Whitecaps zelfs op voorsprong. De keeper van Seattle werkte de bal niet goed weg bij de cornervlag en vervolgens schoot Koffie de bal van een meter of veertig in het lege doel. De drie punten bleven echter niet in Canada, want vlak voor tijd kwam Seattle via een penalty terug. Jay DeMerit deed eigenlijk niets fout, maar toch legde de scheidsrechter de bal op de stip. Pineda nam de strafschop voor Seattle en de Mexicaan scoorde via een ‘Penalti a lo Panenka’.

Seattle heeft dit seizoen een reputatie als het gaat om comebacks, maar moest dit keer genoegen nemen met één punt. De Sounders waren nog wel dichtbij de overwinning toen Martins in de slotfase de paal raakte. Ondanks het puntenverlies blijft Seattle de Western Conference aanvoeren met 26 punten uit dertien wedstrijden.

New England Revolution blijft winnen
Zonder bijzonder goed te spelen is New England Revolution er toch in geslaagd aartsrivaal D.C. United te verslaan. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Voor New England scoorde eerst Mullins, Espindola deed toen wat terug voor Washington, maar dat mocht niet baten, want uiteindelijk was het uitblinker Fagundez die de winnende voor de Revs maakte.

Door deze driepunter blijft New England bovenaan staan in het Oosten, D.C. United staat momenteel op de laagste trede van het erepodium.