Late gelijkmaker Honduras brengt Team USA in mineur

Door

Honduras v United States Team USA CONCACAF

Een vroege goal van Jozy Altidore bleek vannacht niet genoeg voor een overwinning op CONCACAF-rivaal Honduras. De Latijns-Amerikaanse opponent maakte vlak voor tijd vanuit een vrije trap de 1-1.

Met een mix van jong en oud verschenen de Amerikanen vannacht aan de aftrap in Boca Raton, Florida. Onder hen waren WK-gangers Jozy Altidore, Clint Dempsey, Matt Besler en Jermaine Jones. Zij werden geflankeerd door de jongere garde bestaande uit Mix Diskerud, Greg Garza en Timothy Chandler.

Een frivole start
In deze samenstelling ging de ploeg van coach Jurgen Klinsmann frivool van start. Al in minuut acht van de wedstrijd leverde dit Dempsey een grote kans op. Altidore veroverde de bal op links en gaf hem direct voor. Dempsey kreeg de bal echter net achter zich, waardoor de aanvoerder van Team USA hem naast de goal schoof.

Honduras v United States Team USA Honduras CONCACAF

Altidore herhaalt goal tegen Nigeria
Luttele minuten later veroverde Jones de bal na slordig spel aan Honduras zijde. Een prachtige pass van Bradley op Altidore leidde de mogelijkheid in voor Team USA. De spits kapte, omspeelde Victor Bernárdez en schoot de bal vervolgens in de korte hoek langs doelman Escober.

Altidore scoorde op voor hem niet geheel onbekende grond. De spits werd namelijk grootgebracht in Boca Raton, Florida en speelde daar voor diverse clubs. Opmerkelijk is dat de goal die hij vannacht maakte voor hem ook niet geheel onbekend was. Het was een identieke opzet als tegen Nigeria, enige tijd voor het WK in Brazilië. Check hieronder het fragment!

Late gelijkmaker
Na de goal werd Team USA enigszins slordig. Op een kans van Bedoya na liet het spel kwalitatief gezien weinig te wensen over. Honduras werd ondermeer gevaarlijk na een fout van USA-doelman Nick Rimando die de bal in de voeten van Garrido schoof. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden via invallers Delgado en Martinez.

De slordigheid leidde in de 86e minuut tot een vrije trap voor Honduras. Deze werd genomen door Martinez die de bal diep in de zestien op het hoofd van Figueroa legde. Die liet de mogelijkheid niet onbenut en kopte de bal hard achter doelman Rimando. De Hondurezen kregen in de ultieme eindfase zelfs een mogelijkheid op de overwinning, maar het schot van Juan Rodriguez belandde in de handen van Rimando.

Klinsmann ziet “goede elementen”
Na afloop was Klinsmann niet geheel ontevreden. Uiteraard viel het resultaat hem tegen, maar het feit dat Jermaine Jones goed presteerde als centrale verdediger stemde hem tevreden. Hij gaf aan de van origine middenvelder op een andere positie te hebben gezet vanwege zijn ‘leeftijd’ en ‘leidersrol’ binnen het elftal.

We proberen als elftal vooruit te spelen, dan bestaat er het risico dat er lange ballen achter onze laatste linie vallen. Ik verwacht van Jones dat hij de verdediging leidt in het tegenhouden van deze mogelijkheden. Daarnaast kan hij perfecte passes geven vanuit de achterhoede, dat is zijn handelsmerk. Ik ben tevreden over hoe dit tegen Honduras ging.”

Samenvatting USA vs. Honduras

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen