D.C. United verstevigt koppositie, Real Salt Lake kruipt omhoog

MLS: New England Revolution at D.C. United

D.C. United heeft de concurrentie vannacht een gevoelige nederlaag toegebracht. De MLS-koploper uit Washington won met 2-1 van de nummer twee op de ranglijst New England. Laagvlieger Real Salt Lake won met 2-1 van rivaal Sporting Kansas City.

‘Doppelpack’ Chris Rolfe
Al vroeg in de wedstrijd kwam New England op voorsprong. Een knappe combinatie over de rechterflank – via Scott Caldwell, Teal bunbury en Lee Nguyen – stelde Chris Davies in staat via de binnenkant van de paal de 0-1 op het scorebord te zetten. Ruim tien minuten later was wederom Nguyen betrokken bij een kansrijke aanval. De Amerikaan bediende Tierney, maar de veteraan liet na om de score te verdubbelen; doelman Hamid stond in de weg.

Beide ploegen hadden in de eerste vijfenveertig minuten zichtbaar last van de zengende zomerhitte in Washington, toch bleek de thuisploeg daar het beste mee om te kunnen gaan. Twintig minuten voor tijd kwam D.C. dan ook op gelijke hoogte, toen Chris Rolfe de bal op aangeven van Espindola tegen de touwen volleyde (1-1). Tien minuten later was het wederom raak. Rolfe mocht na een overtreding van Neumann op Aguilar vanaf de penaltystip aanleggen voor zijn tweede treffer en faalde niet (2-1).

(Tekst loopt door onder video)

Stevige strijd
Zoals het een tweestrijd tussen rivalen betaamt, moest de scheidsrechter vannacht zeven gele kaarten trekken om de wedstrijd tussen Real Salt Lake en Sporting Kansas City in het gareel te houden; zesentwintig keer floot hij voor een overtreding. De thuisploeg vond als eerste het net, toen Jaime uit een vrije trap van Morales het leder via de onderkant van de lat over de lijn wist te werken (1-0).

In de volgende fase dacht RSL de score tot tweemaal toe uit te kunnen breiden vanaf de stip. Zowel Jaime als Joao Plata gingen naar de grond, maar scheidsrechter Fischer wuifde het tot grote verbazing weg. Dom Dwyer vergrootte de ergernis door op aangeven van Benny Feilhaber de stand gelijk te trekken (1-1). Toch wist SKC geen punt mee naar huis te nemen. Doelman Tim Melia bleek in de blessuretijd machteloos toen een schot van Olmes Garcia via SKC-verdediger Kevin Ellis over hem heen het net wist te vinden (2-1).

MLS
D.C. verstevigt door deze thuisoverwinning haar koppositie in de Eastern Conference en houdt tegenstander New England op gepaste afstand op plek twee. Real Salt Lake lijkt door de overwinning op Sporting Kansas de weg omhoog te hebben ingezet en staat nu op een achtste plaats in de Western Conference. Sporting Kansas staat drie plaatsen hoger en bewaakt de vijfde plek.

Lang kunnen de vier ploegen niet herstellen van hun inspanningen afgelopen nacht. Aankomende woensdag staat er weer een complete speelronde gepland. D.C. gaat op bezoek bij de Chicago Fire, New England reist af naar Columbus en Real Salt Lake gaat in de ‘Big Apple’ de strijd aan met de New York Red Bulls. Sporting Kansas City is de enige ploeg die iets meer rust kan pakken, voordat het aanstaande zaterdag in eigen huis Colorado ontvangt.