MLS: Donovan laat voeten spreken

Philadelphia Union v Los Angeles Galaxy

Twee dagen nadat Jurgen Klinsmann voor een daverende verrassing had gezorgd door Landon Donovan onverwachts thuis te laten, liet Donovan zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. In de thuiswedstrijd van LA Galaxy tegen Philadelphia Union was de Amerikaanse spits met twee goals en een assist belangrijk in de 4-1 overwinning van de thuisploeg.

Donovan stond al sinds Oktober jongstleden qua doelpunten op gelijke hoogte met all-time MLS topscorer Jeff Cunningham en mag sinds vannacht dus alleen all-time topscorer van de Amerikaanse voetbalcompetitie noemen met honderdzesendertig goals. Donovan scoorde zijn eerste treffer vlak na de rust, op aangeven van Robbie Keane uit een goede counter van LA Galaxy. Zijn tweede goal liet hij tien minuten voor tijd noteren, waarna hij onder luid applaus de kleedkamer op mocht zoeken.

Van echte spanning was in deze wedstrijd overigens nooit sprake. Leonardo zette al na twee minuten Galaxy op voorsprong na aangeven van Donovan. Ook Keane droeg zijn steentje bij door tussen Donovan’s goals een doelpunt te maken, waardoor het na éénentachtig minuten 4-0 stond. Philadelphia scoorde twee minuten voor tijd nog een goal voor de statistieken toen Maurice Edu een penalty wist te benutten.

LA Galaxy blijft ook na deze winst voorlopig staan op plek zes in de Western Conference. Qua verliespunten heeft de ploeg drie punten achterstand op Seattle Sounders, dat de minste verliespunten in het Westen heeft. Philadelphia bezet de negende plek in de Eastern Conference.

San Jose Earthquakes 3 – 0 Houston Dynamo