ESPN pakt groot uit tijdens slotstuk MLS

Door

2013 MLS Cup-Real Salt Lake v Sporting Kansas City
Nog een paar dagen dan is het eindelijk zover: de finale van de MLS Cup. Pakt Landon Donovan in de laatste wedstrijd van zijn carrière de titel of gaat het New England Revolution van Lee Nguyen en Jermaine Jones aan de haal met de felbegeerde cup? Dankzij ESPN hoeft de kijker in ieder geval niets te missen van het spektakel.

Voor het eerst gebruikt het kanaal een volgsysteem voor spelers, meldt de zender in de eigen mediazone. Zo wordt het mogelijk om de looplijnen tijdens de wedstrijd of in herhalingen te zien. “De kijker krijgt daardoor beter zicht op de tactiek en de looplijnen van de teams”, meldt ESPN over het systeem dat door ChryonHego werd ontwikkeld.

Los Angeles Galaxy v Seattle Sounders - Western Conference Final - Leg 2

Daarnaast beschikt de zender rond het duel over een studio op het veld (waar halverwege de wedstrijd MLS Commissioner Don Garber wordt geïnterviewd), elf commentatoren (waarvan zes Engelstalig en vijf Spaanstalig) en twee oud-spelers van de Revs en Galaxy als analisten.

In aanloop naar het duel wordt ook ruim aandacht besteed aan de laatste wedstrijd van 2014 in de MLS. ESPN FC begon woensdag al met de voorbereiding. Vannacht is Galaxy-coach Bruce Arena als slotstuk te gast in een speciale uitzending.

New York Red Bulls v New England Revolution - Eastern Conference Final - Leg 2

Verder gebruikt ESPN ook nog eens de Spaanstalige versie van de zender, de website en het radiokanaal om Amerikaanse voetbalsupporters van de best mogelijke verslaggeving te voorzien.

De finale tussen Galaxy en Revolution is de laatste wedstrijd van Landon Donovan, het is de krachtmeting tussen twee van de beste teams in het 19-jarige bestaan van de MLS (LA met negen finales, vijf titels en NE met vijf finales, nul titels) en het is de wedstrijd tussen twee MVP-finalisten (winnaar Robbie Keane van Galaxy en runner-up Lee Nguyen van Revolution). ESPN volgt deze en meer verhaallijnen.

Vancouver Whitecaps v Los Angeles Galaxy

Kortom betekent het dat de thuisblijver in Amerika zich niet hoeft te vervelen. Dat geldt ook voor fans in 59 landen over de hele wereld: van Australië en Nieuw Zeeland tot aan Mexico en Centraal- en Zuid-Amerika.

In Nederland zijn we veroordeeld tot Sport1, dat de uitzending om 21.15 uur start. De voorbeschouwing in ons koude kikkerlandje? Een samenvatting van Barcelona-Espanyol. Verschil moet er zijn, zullen we maar zeggen…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen