New York City FC weet wederom niet te winnen

Portland New York City FC

New York City FC maakte vannacht in het Yankee Stadium de meeste aanspraak op een overwinning. Toch ging Portland er met de drie punten vandoor. In een sterke eindfase verschalkte Asprilla doelman Saunders: 0-1.

Onzorgvuldigheid
De thuisploeg moest het nog altijd stellen zonder sterspelers David Villa en Mix Diskerud, die met blessures kampen. Vorige week brak dit de ploeg al op in de ontmoeting met Philadelphia, dat uitmondde in een 1-1 gelijkspel. Vandaag was het niet anders.

new York City had in de eerste helft weliswaar een overwicht, maar ging onzorgvuldig om met haar kansen. Zo kon een schot van Mullins na een kwartier spelen kinderlijk eenvoudig worden gestopt door doelman Kwarasey, verspeelde Grabavoy in kansrijke positie de bal en liet Mullins wederom na het net te laten bollen.

Nadat de tweede helft was aangebroken, namen de Timbers het initiatief over. Aanhoudend balverlies door de thuisploeg stelde onder meer Yartey instaat Saunders te verschalken, maar de keeper lag in de weg. De rebound werd niet verzilverd door Fernando Adi.

Beslissing
Luttele minuten later was het wederom Adi die de mogelijkheid kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij kreeg de bal aangespeeld door Nagbi, kapte zijn directe tegenstander uit, maar krulde de bal nét naast de verre paal. Het gaf de ploeg zichtbaar vertrouwen, even later was het namelijk wel raak.

Een goed spelende Nagbi dribbelde de bal de zestien meter in. Er ontstond vervolgens een carambole, waarna het leder voor de voeten van Asprilla kwam. Het schot van de Colombiaan werd van richting veranderd en liet Saunders kansloos (0-1). Khirly Shelton kwam in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker, maar Kwarasey hield andermaal zijn ploeg op de been.

MLS
Door deze nederlaag zakt New York City FC vanuit de top van de Eastern Conference naar een zevende plek. Portland krabbelt in de Western Conference met drie punten weer wat op, de ploeg bezet vooralsnog plek 8. Aankomende vrijdag gaat NYCFC op bezoek bij Chicago en moet Portland het in Seattle opnemen tegen de Sounders.