Tegenvaller voor Defoe is meevaller voor Toronto FC

Door

England Press Conference

Afgelopen maandag maakte de bondscoach van Engeland Roy Hodgson zijn ‘final cut’ bekend, bestaande uit de 23 man die meegaan naar het WK in Brazilië. Opvallend genoeg is Toronto’s Jermaine Defoe buiten de selectie gelaten. In plaats daarvan is hij opgenomen als standby-spits.

Opvallend
Deze keuze is opvallend gezien Defoe’s sterke start bij zijn nieuwe werkgever. In zijn eerste twee wedstrijden voor Toronto scoorde Defoe in totaal drie keer, waarvan twee goals in zijn openingswedstrijd. Kort hierna raakte Defoe geblesseerd, waarna ook Toronto een slechte fase tegemoet ging.

In de laatste MLS ontmoeting van Toronto op 3 mei tegen de New England Revolution speelde Defoe de volledige 90 minuten. Ook in de eerste van de twee Canadese beker ontmoetingen vorige week maakte hij de wedstrijd vol en was daarin zelfs trefzeker. De Engelsman is dus weer fit.

Meevaller
Ook al is de WK-uitlsuiting een tegenvaller voor Defoe, voor de club zal het als een ware opluchting voelen. Coach Ryan Nelson zal het niet gauw publiekelijk toegeven, maar het was nog meer gewenst geweest als Defoe ook van de standby lijst af was gelaten. Het WK beslaat een periode waarin zeven MLS wedstrijden worden afgewerkt; voor Toronto een cruciale periode waarbij het haar spits niet kan missen.

Red Bulls
Zaterdagnacht aanstaande ontvangt Toronto op het eigen BMO Field de New York Red Bulls, de huidige nummer vijf in de Eastern Conference. Toronto staat momenteel op een teleurstellende achtste plek op dezelfde ranglijst. Beide ploegen missen sterkhouders die deze week met hun nationale ploeg aan de voorbereiding op het WK zijn begonnen. Bij Toronto zijn dit onder andere Michael Bradley en Julio Cesar; bij New York zijn dit Tim Cahill en Roy Miller. Het is bij beide ploegen afwachten wat voor effect dit komend weekend zal hebben op het spel én het resultaat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen