Charlotte Bobcats vanaf 20 mei Charlotte Hornets

Door

Miami Heat v Charlotte Bobcats - Game Four

De Charlotte Bobcats houden op 20 mei 2014 op met te bestaan. Vanaf die datum gaat de ploeg uit Charlotte weer als vanouds door het leven als de Charlotte Hornets.

MJ’s invloed
Michael Jordan was in zijn tijden als speler te benijden, maar sinds hij eigenaar van een NBA ploeg is, gaat het hem een stuk minder voor de wind. His Airness wordt mismanagement en een gebrek aan visie verweten. En ook met het uitkiezen van draft picks heeft hij niet echt een gelukkige hand, hoewel hij met Michael Kidd-Gilchrist wel een aardige speler in huis wist te halen.

De stijgende lijn is echter ingezet voor de ploeg die jaren lang het lachertje was in de NBA. Steve Clifford blijkt een uitstekende coach, Al Jefferson heeft één van zijn beste seizoenen uit zijn loopbaan achter de rug en Kemba Walker en Kidd-Gilchrist hopen zich ook de komende seizoenen te verbeteren. De toekomst ziet er zonniger uit, vooral nu Charlotte verder gaat met de naam Hornets.

Legendarische Hornets
De laatste keer dat de Charlotte Hornets officieel bestonden was in het seizoen 2001-2002. Daarna verkaste de ploeg richting New Orleans (nu de Pelicans), waarbij aan de leiders van Charlotte werd beloofd dat ze vanaf het seizoen 2004-05 een expansieteam mochten opzetten. In juni 2003 werd er voor de nieuwe naam Bobcats gekozen.

De legendarische Charlotte Hornets gaan we vanaf komend seizoen dus weer terug zien in de NBA. Voor wie het zich niet meer kan herinneren, check Larry Johnson, Alonzo Mourning en Muggsy Bogues in actie:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen