Cavaliers winnen eerste play-offduel sinds 2010

Sacramento Kings v Cleveland Cavaliers

De Cleveland Cavaliers zijn voortvarend van start gegaan in de play-offs. De ploeg van onder andere sterspeler LeBron James won vanavond met 113-100 van de Boston Celtics.

Het was het eerste play-offduel van de Cavaliers sinds 2010. In dat jaar ging de ploeg met 4-2 onderuit in de halve finale van de Eastern Conference. De tegenstander van toen was dezelfde als vanavond, namelijk de Boston Celtics.

De Cavs begonnen niet al te sterk aan de wedstrijd en na de eerste twaalf minuten stonden ze dan ook met 31-27 achter. Vervolgens speelden James en zijn mannen een geweldig tweede kwart, waarin ze twaalf punten meer scoorden dan de Celtics. Ook na de rust bleven de Cavs het hoge niveau vasthouden. Op een bepaald moment in de wedstrijd stond men zelfs met twintig punten voor. Een aantal keer leken de Celtics terug te kunnen komen, maar de Cavaliers lieten dit niet gebeuren. Uiteindelijk won Cleveland de eerste wedstrijd met 113-100.

Voor veel spelers van de Cavaliers was het de eerste play-offwedstrijd uit hun carrière, zo ook voor Kyrie Irving. De point guard, gedraft in 2011, had van zenuwen echter niet zo gek veel last. In iets meer dan veertig minuten noteerde hij dertig punten, drie rebounds en twee assists. Daarnaast raakte hij zijn eerste vijf driepunters.

Ook Kevin Love speelde sterk. De power forward had een double-double met negentien punten en twaalf rebounds. King James deed, zoals wel vaker, van alles wat. In bijna 42 minuten zorgde hij voor twintig punten, zeven assists, zes rebounds en twee steals. Wel noteerde de MVP-kandidaat vijf turnovers.

Aan de kant van de Celtics was het ook de point guard die uitblonk. Isaiah Thomas had 22 punten en tien assists. Daarnaast raakte hij alle vrije worpen (8/8). Evan Turner en Kelly Olynyk hadden allebei twaalf punten.

Foto’s: Getty Images