Uitblinker Korver schiet Hawks naar overwinning

Door

Oklahoma City Thunder v Atlanta Hawks

De Atlanta Hawks zijn uitstekend aan de play-offs begonnen. De best presterende ploeg uit de Eastern Conference tijdens het reguliere seizoen versloeg vannacht de Brooklyn Nets met 99-92.

De Hawks wonnen alle vier de wedstrijden van de Nets tijdens het reguliere seizoen. De ploeg maakte in die onderlinge duels gemiddeld ruim zeventien punten meer dan de club uit Brooklyn. Vannacht ging het iets minder gemakkelijk. De Nets bleven tot het eind in de wedstrijd, maar kwamen uiteindelijk toch tekort. De Hawks wonnen voor de dertigste keer op rij een thuiswedstrijd, waarin men na drie kwarten aan de leiding ging.

De Nets pakten in totaal 47 rebounds tegen de Hawks. Ook raakte men 45,6 procent van de schoten. Het grote verschil zat hem echter in het free throw percentage. Atlanta miste maar één van de 22 vrije worpen. Brooklyn nam er ook 22, maar raakte er slechts vijftien (68,2 procent). Ook ging maar 25 procent van de driepunters raak (5/20). De Hawks gingen 10-uit-30 (33,3 procent).

Kyle Korver was de grote uitblinker aan de kant van de Hawks. De driepuntspecialist eindigde de wedstrijd met 21 punten, zeven rebounds en drie assists. Korver raakte vijf van zijn elf pogingen van achter de driepuntslijn.

Ook Jeff Teague en DeMarre Carroll speelden een goede wedstrijd. Beide spelers noteerden zeventien punten. Al Horford had met tien punten en tien rebounds een double-double. Wel moest hij aan het begin van het vierde kwart even naar de kleedkamer. De center bezeerde namelijk zijn pink. Forward Paul Millsap viel wat tegen. Hij raakte maar twee van zijn elf schoten. Hij sloot de wedstrijd af met zes punten en zeven rebounds.

Brooklyn-speler Brook Lopez ging gewoon door waar hij mee bezig was aan het eind van het reguliere seizoen. De center speelde opnieuw erg goed en noteerde een double-double met zeventien punten en veertien rebounds. Ook Thaddeus Young had een double-double met vijftien punten en tien rebounds.

Gezien deze statistiek hadden de Hawks de eerste wedstrijd misschien toch beter kunnen verliezen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen