Opgeleefd Philadelphia zegeviert in New York

Mike Grella New York Red Bulls Philadelphia Union 0-2

Zeven keer faalden ze, maar vannacht lukte het eindelijk. De Philadelphia Union versloeg de Red Bulls op vijandelijke bodem. Een sterke tweede helft bleek beslissend: 0-2.

De Mike Grella-show
Zes keer verloor de Union in de Red Bull Arena en één werd het gelijk, maar na vannacht kan de ploeg een uitoverwinning bijschrijven op haar palmares. New York controleerde in de eerste helft de wedstrijd, maar tot doelpunten kwam het niet. Vermakelijk was het wel, zowel Kjelstan als Grella raakten de paal. Laatstgenoemde had het op zijn heupen en gooide er een paar heerlijke acties uit, waaronder deze:

Sterke tweede helft
Maar ondanks de controle van de thuisploeg, vond de Union als eerste het net. Na een knap opgezette aanval schoot Christian Maidana vanaf randje zestien op doel. Zijn inzet werd met de hak beroerd door Nogueira, die daarmee zijn ploeg op fraaie wijze een 0-1 voorsprong bezorgde. De Red Bulls waren hierdoor zichtbaar uit het veld geslagen en verloren in rap tempo het initiatief in de wedstrijd.

Nog geen vijf minuten na het openingsdoelpunt was het wederom raak voor Philadelphia. In de zoektocht naar de gelijkmaker, verloor New York de bal op het middenveld. Union-back Fabinho nam gewillig over, snelde naar voren en gaf een voorzet. C.J. Sapong kon bij de tweede paal simpel binnentikken en verzegelde zo de drie punten.

Zowel Kjelstan als Wright-Phillips waren nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar faalden oog in oog met Union-‘goalie’ Brian Sylvestre.

MLS
Philadelphia lijkt de weg omhoog te hebben ingezet en is door deze overwinning – de tweede op rij – opgeklommen naar een zevende plaats in de Eastern Conference. De Red Bulls staan daarin derde, met twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer twee New England. De Union gaat aankomende zaterdag op bezoek bij een andere rivaal, DC United, en de Red Bulls worden een dag later ontvangen door de Seattle Sounders.