David Beckham krijgt eigen MLS-team

Door

Eindelijk heeft David Beckham zijn eigen in MLS-club. In 2014 maakte de oud-speler van LA Galaxy bekend dat hij een eigen MLS club ging oprichten in Miami. Vandaag werd bekend gemaakt dat Beckhams MLS-team vanaf 2020 zal uitkomen in de Major League Soccer. Miami zal hiermee de 25e franchise worden in de MLS. Daarnaast is Miami ook de eerste Major League Soccer-club die is opgericht door een oud-speler.

BLIJE COMMISSIONER

MLS-commissioner Don Garber is erg blij met de komst van Miami voor de MLS: “Het is met enorme trots dat wij Miami verwelkomen tot de Major League Soccer. Met David Beckham, Marcelo Claure, Jorge en José Mas, Masayoshi Son en Simon Fuller die de weg leiden voor Miami. We weten dat de goede mensen op de goede plaats zijn voor Miami om een grote MLS-stad te worden. We kijken er naar uit om samen te werken met de gehele organisatie aan een strategische en succesvolle lancering voor Miami’s MLS-club.”

Beckham won in 2012 het MLS-kampioenschap met de Galaxy. Nu is hij teameigenaar in Florida (Robyn Beck/AFP)

CONTRACT-OPTIE BECKHAM

In 2007 tekende David Beckham een contract voor LA Galaxy. In dat contract stond een optie dat de Engelse speler een eigen MLS-club zou mogen beginnen. Op 5 februari 2014 besloot Beckham van deze optie gebruik te maken. De legendarische middenvelder is dan ook meer dan trots dat zijn droom eindelijk uit komt.

“Onze missie om een MLS-club naar Miami te brengen is compleet en wij zijn er zeer tevreden, dankbaar en opgewonden over. Onze belofte naar de fans in Miami en over de wereld is simpel: jouw team streeft er altijd naar om je trots te maken op het veld. Ons stadion zal een plek zijn die je graag bezoekt en onze impact op de community en de jeugd van Zuid Florida zal diep gaan”.

Miami zal spelen in een privé ontwikkeld stadion in het centrum van Miami, waarin plaats is voor 25.000 fans. Ook zijn er plannen om een trainingscentrum en academie die gefocust is op het ontwikkelen van lokale spelers te bouwen.

MIAMI FUSION

De laatste voetbalclub in Miami was Miami Fusion. De club zelf bestond niet al te lang, van 1997 tot 2001. De club ging in 2002 ten onder aan de tegenvallende aandacht van het publiek. Ondanks de korte tijd had de club toch een Nederlander en een Colombiaanse grootheid onder contract: namelijk Edwin Gorter en Carlos Valderrama.

Coverfoto: Alexia Fodere/Orlando Sentinel

2 Reacties
 1. Wouter van Willigen 6 jaar ago

  Interessante ontwikkeling!
  Is er al een teamnaam bekend?

  • Niels de Jong 6 jaar ago

   Hoi Wouter,
   Over de naam is nog niets bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal ‘Miami’ in de naam komen. Verder is er nog niet zo heel veel over bekend.
   Zodra hier meer over bekend is lees je dat uiteraard op SportAmerika! 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen