De ‘Zusi-show’: Sporting Kansas City verplettert FC Dallas

Sporting Kansas City

Met twee assists en een goal kroonde Graham Zusi zich vannacht tot de gevierde man bij Sporting Kansas City. De ploeg won in eigen huis met 4-0 van rivaal FC Dallas.

Zusi
Graham Zusi is terug van weggeweest. Op 9 mei liep de aanvaller in de wedstrijd met DC United hoofdletsel op door een botsing met Bobby Boswell. Na een wedstrijd aan de kant te hebben gezeten en hij vorig weekend ‘maar’ dertien minuten mocht spelen, gidste de aanvaller zijn ploeg vannacht met een voortreffelijk optreden langs ‘streekgenoot’ Dallas.

Rode kaart
Al na een kleine twintig minuten spelen liet de Amerikaanse international zich gelden. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en belandde uiteindelijk op het hoofd van Nemeth, die het leder bij tweede paal tegen de touwen knikte (1-0).

Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Dallas-verdediger Zach Loyd een tweede gele kaart, na het vasthouden van zijn directe tegenstander. De weinige tegenstand die zijn ploeg tot dan toe ten tonele bracht, was daarna gebroken; de Zusi-show was continued.

Verpletterend optreden
Het resultaat was een verpletterend optreden, waarin Sporting Kansas haar rivaal binnen een kwartier op een 4-0 achterstand zette. Kort na rust was het Nemeth die Feilhaber middels een prachtige actie in staat stelde de voorspong uit te breiden (2-0).

Zes minuten daarna profiteerde Ellis van een defensieve fout aan Dallas-kant, en kopte op aangeven van Zusi de 3-0 op het scorebord. Zusi zelf verzorgde het slotakkoord, door de bal op aangeven van Hallisey snoeihard voorbij een verbouwereerde Kennedy te schieten (4-0).

MLS ranglijst
Sporting Kansas City kruipt door deze overwinning omhoog in de Western Conference en staat vooralsnog op een derde plaats; Dallas blijft steken op plek twee. Komend weekend gaat Kansas op bezoek in Seattle en worden de mannen van Dallas in San Jose verwacht.

Foto/Video: @SportinKC/MLSsoccer.com