Opnieuw ruime zege L.A. Galaxy, Toronto FC wint 401 Derby

LA-Galaxy-Timbers-06252015

Woensdagavond was er een volledige speelronde in de Major League Soccer. L.A. Galaxy gaf in de thuiswedstrijd tegen de Portland Timbers aan dat ze nog steeds een van de favorieten voor de MLS Cup zijn. De Timbers, die alle vier wedstrijden hiervoor wonnen, werden vernederd door de L.A. Galaxy: 5-0

De score doet vermoeden dat de Timbers geen enkele kans hadden tegen de L.A. Galaxy, maar de hele wedstrijd lang hadden de bezoekers het meeste balbezit, en werden er kansen gecreëerd.
Maar zoals vaker dit seizoen bleek dat de Timbers het moeilijk hebben met het afmaken van kansen. Met de topscorer Fanendo Adi op de bank was er niemand die de goals kon maken.

De L.A. Galaxy was daarentegen efficiënt en veel directer in de aanval. Al in de 13e minuut kwamen ze op voorsprong toen Sebastian Lledget de bal voor zijn voeten kreeg en voor de vierde wedstrijd op rij scoorde. Dezelfde LLedget versierde een paar minuten later een strafschop voor de Galaxy toen hij de zestien binnen dribbelde en werd neergehaald door Maximilano Urruti. Spits Robbie Keane scoorde voor de zoveelste keer in zijn carrière een penalty en zette de L.A. Galaxy op een vroege 2-0 voorsprong.

In de 33e minuut was Robbie Keane weer belangrijk toen hij een steekbal gaf aan de linksback Robbie Rogers. Een op een maakte Rogers geen fout en rondde af.

De tweede helft was rustiger, de Timbers hadden het balbezit maar kreeg weinig kansen en begon fouten te maken. In de 72e minuut veroverde middenvelder Juninho de bal, en na een combinatie met Robbie Keane schoot hij van zestien meter de 4-0 binnen.

De Timbers kwamen nog met 10 man te staan, toen de verdediger Liam Ridgewell werd weggestuurd voor het natrappen van Alan Gordon.
In de slotfase werd de eindstand beslist, toen de invaller Jose Villarreal een vrije trap laag inschoot.

De L.A. Galaxy blijven met de overwinning comfortabel op de derde plaats in de Western Conference staan, met 28 punten uit negentien wedstrijden. De Portland Timbers staan op de vierde plaats met 25 punten uit zeventien wedstrijden.

Highlights

Sterren belangrijk in zege Toronto in 401 Derby

DSC02249.0.0

De 401 Derby, de wedstrijd tussen Toronto FC en de Montreal Impact, is gewonnen door Toronto FC. De thuisploeg kwam vroeg op achterstand maar door doelpunten van de drie grote sterren Michael Bradley, Sebastian Giovinco en Jozy Altidore gingen de drie punten naar Toronto FC.

De hele wedstrijd lang was Toronto FC de betere ploeg. Montreal Impact had het moeilijk met het dominante spel van Toronto FC. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen, verdediger Ambroise Oyongo scoorde met zijn linker een mooie volley. Voor Oyongo is het zijn eerste goal in zijn professionele carrière.

De Montreal Impact kon de voorsprong niet lang vasthouden. In de 27e minuut kreeg Sebastian Giovinco een hoge bal van verdediger Damien Perquis, kapte vanaf rechts Laurent Ciman mooi uit en gaf af aan Michael Bradley, die naar binnen was gesprint en helemaal vrij in kon schieten.

Met zijn zevende assist van dit MLS-seizoen zette Giovinco een record: nog nooit gaf een Toronto FC speler zoveel assists in een seizoen.

Na rust ging Toronto FC vol op jacht naar de 2-1 , en in de 55e minuut werden ze beloond voor het sterke spel. Van eigen helft gaf Michael Bradley een perfecte lange bal op Jozy Altidore. De Amerikaanse spits nam aan met zijn borst, liet de bal een keer stuiteren en schoot vol in de linkerhoek.

Toronto FC kreeg al snel na de 2-1 grote kansen om de score te vergroten. Michael Bradley zette Giovinco in de 59e minuut een op een met de keeper, maar de paal redde Montreal. In de 80e minuut kreeg de kleine Italiaan de kans om alsnog zijn achtste doelpunt van het seizoen te maken, toen hij in de zestien werd neergehaald door Bakary Soumaré. Giovinco schoot de penalty simpel binnen en besliste de wedstrijd.

Bradley, Giovinco en Altidore zijn dit seizoen van onschatbare waarde voor de Canadezen. Samen zijn ze goed voor 16 van de 22 doelpunten die Toronto FC heeft gemaakt.

Met 22 punten uit veertien wedstrijden staat Toronto FC op de vierde plek in de Eastern Conference, de achterstand met koploper D.C. United (34 punten uit negentien wedstrijden) lijkt niet in te halen, maar D.C. United heeft meer verliespunten dan Toronto FC. De Montreal Impact blijft worstelen in de Eastern Conference. Met zeventien punten uit dertien wedstrijden staan ze op de negende plaats.

Highlights

Columbus Crew wint eindelijk weer

promo259459071

Na zeven wedstrijd zonder overwinning zegevierde de Columbus Crew eindelijk weer. De topscorer van de MLS KeiKamara was met twee doelpunten voor de zoveelste keer belangrijk voor zijn team. De New England Revolution werd verslagen: 2-1

Al in de eerste minuut ging het mis voor Columbus Crew. Op het middenveld werd de bal veroverd door de Revolution, en Lee Nguyen dribbelde naar binnen en werd niet aangepakt. Van afstand schoot hij een laag in de linkerhoek.

Drie minuten later stond het alweer 1-1. Een goeie voorzet van de rechterkant van Hector Jimenez werd op de lat gekopt door Federico Higuain. Kei Kamara stond echter op de goede plaats en kon voor open goal de gelijkmaker inkoppen.

In de 13e minuut kreeg Kamara de kans om zijn tweede te maken, toen keeper Shuttleworth een schot van Higuaín niet goed weg kon werken en de rebound weer voor Kamara was. Zijn afronding met links was slecht waardoor de bal in het zijnet kwam.

Vlak na rust kwam de Columbus Crew op voorsprong. De linksback Waylon Francis gaf een goeie voorzet, en het leek dat Ethan Finlay de bal met zijn arm raakte voordat hij aflegde op Kamara, die voor open goal zijn tweede intikte. Ondanks de woede van de Revolution spelers werd het doelpunt goedgekeurd.

Met moeite kon de Columbus Crew hun voorsprong behouden, waardoor de serie van zeven wedstrijden zonder zege werd verbroken. Met twintig punten uit zestien wedstrijden staat de Columbus Crew op de vijfde positie in de Eastern Conference. De New England Revolution blijft op de tweede plek in dezelfde Conference (vierentwintig punten uit achttien wedstrijden), maar de achterstand op de koploper D.C. United groeit naar tien punten.