NHL: Woensdag 7 oktober 2015 start van het nieuwe seizoen!

Door

nhl-teams-generic-2015-2016

De National Hockey League maakte vandaag het speelschema bekend voor het seizoen 2015-2016. Deze zal beginnen op woensdag 7 oktober met de openingswedstrijd tussen Montréal en Toronto, maar het hoogtepunt van de dag zal te beleven zijn in Chicago. De Stanley Cup winnaars nemen het thuis op tegen de New York Rangers en voor de wedstrijd gaan ze naar aloude traditie de kampioenschapsbanner omhoog hijsen. In de andere twee wedstrijden op de openingsdag nemen de Vancouver Canucks het op tegen Calgary, een heruitgave van de eerste ronde in de Playoffs van dit seizoen. De Los Angeles Kings ontvangen thuis de San Jose Sharks.

De Bridgestone NHL Winter Classic vindt dit seizoen plaats op 1 januari 2016 in het Gillette Stadium in Foxborough. Dit is een evenement die sinds 2008 bestaat en wordt sindsdien altijd gespeeld rond nieuwjaarsdag. Het speciale hieraan is dat de wedstrijd buiten wordt gespeeld, meestal in een football of baseball stadion. De eerste Winter Classic, in 2008, werd gewonnen door de Pittsburgh Penguins tegen de Buffalo Sabres. Afgelopen seizoen was het een wedstrijd tussen de Chicago Blackhawks en de Washington Capitals. De Caps wonnen met 2-3. Dit jaar mogen de Boston Bruins en De Montréal Canadiens hier aan deelnemen. Voor Montréal wordt het de eerste deelname. Voor Boston wordt het de tweede keer, in 2010 wonnen ze van Philadelphia met 2-1 na overtime.

Het NHL All-Star weekend vindt plaats van 28 januari tot 1 februari 2016. De competitie neemt dan ook een korte pauze, zodat de topspelers zich vrij kunnen maken voor de All-Star game. Gaststad dit jaar is Nashville, voor de allereerste keer.

De laatste wedstrijden van de reguliere competitie zullen gespeeld worden op zaterdag 9 april 2016. Wil je het volledige schema eens rustig op uw gemak bekijken, klik dan hier.

Het aftellen naar het nieuwe seizoen kan nu bijna beginnen, eerst staat er dit weekend nog de NHL Draft op het programma. Ter voorbereiding kan je hier onze Mock Draft lezen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen