MLS: New York nog niet in goede doen

DC United v New York Red Bulls

De New York Red Bulls maken een valse start in het nieuwe MLS-seizoen. Vannacht slaagde de ploeg uit de Big Apple er niet in om in Chicago te winnen. Door twee vroege doelpunten werd het in Windy City 1-1 en hiermee mocht de titelfavoriet niet eens ontevreden zijn.

Waar de spectaculaire momenten vaak in de eindfase van wedstrijden plaatsvinden, was in het Toyota Park vooral het eerste halfuur erg enerverend. Al na vier minuten kreeg Red Bulls vleugelspeler Lloyd Sam een grote kans op de openingsgoal, maar hij kopte in het zijnet. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen Chicago-aanvoerder Jeff Larentowicz een corner van Harrison Shipp binnenknikte. New York zette aan en was via Thierry Henry dichtbij de gelijkmaker. Deze viel echter pas enkele minuten later toen Dax McCarty de gelukkigste was bij een scrimmage, voortkomend uit een corner van de Red Bulls. Hij kon van dichtbij gemakkelijk afronden en de stand na éénentwintig minuten in evenwicht brengen.

Dat dit vervolgens de eindstand bleek mag vooral toegeschreven worden aan fantastisch keeperswerk van Red Bulls-goalie Luis Robles. Hij moest vlak na de gelijkmaker van zijn ploeg een inzet van medespeler Tim Cahill uit het doel houden en slaagde daarin middels een pijlsnelle reflex. In de tweede helft, waar de kansen zeer schaars waren, redde Robles zijn ploeg andermaal. Dit keer reageerde hij goed op een inzet van Chicago-middenvelder Alex. Volgende week gaat New York thuis tegen Chivas USA proberen de eerste winst van dit seizoen binnen te halen, terwijl Chicago op bezoek gaat bij D.C. United.

Seattle wint knap in Montreal
In Montreal boekten de Seattle Sounders een knappe winst op Montreal Impact. Seattle, dat zonder de geschorste sterspeler Clint Dempsey aantrad, speelde zich bekwaam naar een degelijke overwinning. De ploeg werd al vroeg in de wedstrijd geholpen door een eigen goal van Impact-goalie Troy Perkins. Seattle controleerde vervolgens de wedstrijd en besliste na een klein uur spelen de wedstrijd. Kenny Cooper hield de bal goed binnen na een afgeslagen schot en had een goede voorzet in huis. Obafemi Martins was er bij de tweede paal als de kippen bij om de 0-2 te maken. Seattle pakt hierdoor plek twee in het Westen, terwijl Montreal puntloos onderaan staat in het Oosten.