Road to the MLS Cup – Conference Finals Preview

Door

Na acht spannende wedstrijden zijn de vier teams bekend voor de Conference finals van de MLS. In de Eastern Conference neemt Toronto FC het op tegen de Columbus Crew. In de Western Conference neemt de kampioen van 2016, Seattle Sounders, het op tegen de kampioen van 2006 en 2007, de Houston Dynamo.

Western Conference Final

Seattle heeft net als vorig jaar weer de halve finale bereikt en ditmaal moeten ze tegen Houston Dynamo. De ploeg uit Houston moest eerst winnen van Sporting Kansas City en Portland Timbers voordat ze de halve finale konden bereiken. Voor Seattle kan het de tweede finale op een rij worden, voor Houston zal het de eerste finale worden sinds 2007. De twee finalisten speelden eerder dit jaar al twee keer tegen elkaar. Een keer won Seattle met 1-0 en een keer won Houston met 2-1.

Voor Seattle is er ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg. De Sounders kunnen namelijk weer een beroep doen op Osvaldo Alonso en daarmee zal de ploeg een stuk sterker voor de dag komen. Aan de andere kant zou Houston Dynamo graag de cup willen winnen voor de stad. In augustus teisterde de orkaan Harvey grote delen in Texas, waaronder dus Houston. De stad in Texas kreeg te maken zware regenval en veel wateroverlast. De Houston Astros wisten de MLB al te winnen voor de stad. Datzelfde zal de Houston Dynamo willen: de MLS Cup winnen voor de stad. #ForHoustonForever

Eastern Conference Final

De houder van de Supporter Shield, Toronto, neemt het op tegen de nummer vijf van de Eastern Conference in de Columbus Crew. Columbus heeft in de play-offs knap Atlanta en New York City uitgeschakeld, beide met minimaal verschil. De club uit Toronto ging verrassend door het oog van de naald tegen de Red Bulls. Uiteindelijk ging de enige overgebleven uit Canada op basis van uitdoelpunten door naar de Conference finals.

In deze halve finale kreeg Toronto-spits Jozy Altidore een rode kaart waardoor hij de finale tegen Columbus moeten missen. The Reds uit Toronto zouden maar al te graag weer in de finale komen en dit zou dan direct de tweede finale op een rij wezen. Vorig jaar verloor het na penalty’s van Seattle en in theorie zou dit jaar dezelfde finale op het programma kunnen komen. Maar daarvoor moet Toronto wel eerst winnen van Houston. Het winnen van de Houston Dynamo moet voor Toronto niet nieuw zijn, in de laatste twee onderlinge duels won Toronto immers met 5-0 en 2-1.

MLS Cup Conference Finals

Columbus Crew SC v Toronto FC (nacht van dinsdag op woensdag om 2.00)
Houston Dynamo v Seattle Dynamo (nacht van dinsdag op woensdag om 3.30)

Toronto FC v Columbus Crew SC (nacht van woensdag op donderdag 30 november om 1.30)
Seattle Sounders v Houston Dynamo (nacht van donderdag op vrijdag 1 december om 4.30)

Cover Photo: The18.com

Ook leuk om te lezen