MLS: Red Bulls zetten grote stap richting play-offs

Door

 Thierry Henry v New York Red Bulls

De Red Bulls stelden de zege op Toronto FC vannacht al in de eerste helft veilig. Goals van Wright-Phillips, Bover en McCarthy bezorgden de ploeg uit New York 3 punten in de strijd om play-off plaatsing.

Wederom Bradley Wright-Phillips
De fans aanwezig in Harrison, New Jersey zagen dat de Red Bulls oppermachtig waren in de eerste helft. Toronto FC kon duidelijk geen vuist maken tegen het uitstekende positiespel van New Yorkse zijde.

In de 26e minuut leidde dit tot de verdiende voorsprong door een goal van Bradley Wright-Phillips. De huidige topscorer van de MLS maakte alweer zijn 25e treffer van dit seizoen. Op aangeven van Kosuke Kimura passeerde de spits met een subtiele voetbeweging doelman Bendik.

Mijlpaal voor Bover
Daarna ging het snel. Na een een-twee tussen Sam en Henry gaf laatstgenoemde de bal voor. Toronto doelman Joe Bendik verwerkte de bal niet goed waarna die voor de voeten van Bover kwam. Bover wist hier wel raad mee en speelde de bal door de benen van Bendik in de goal. Het is zijn eerste goal voor de New York Red Bulls.

Slotakkoord
Aan het einde van de eerste helft wisten de Red Bulls andermaal doel te treffen. Ditmaal was het Sam met een pass richting rand zestien waarna Wright-Phillips op doel schoot. Zijn schot miste echter precisie en belandde voor de voeten van Dax McCarthy. De roodharige middenvelder zette zijn voet tegen de bal en passeerde daarmee de onfortuinlijk spelende Bendik.

Kort in de tweede helft deed Toronto iets terug in naam van Jonathan Osorio. Hij ronde een voorzet van Justin Morrow beheerst af. Het mocht niet baten; Toronto liep zelfs nog tegen een rode kaart aan na een vermeende elleboog. Even daarvoor stelde Henry Wright-Phillips nog in staat zijn 26e van het seizoen te maken, maar BWP liet dat na. Zo hebben de Red Bulls de broodnodige punten behaald in de strijd richting play-off voetbal.

Vooruit kijken
Wat achteraf heerste bij de Red Bulls was een gevoel van ‘zie je nou wel?’ Red Bulls coach Mike Petke verwoordde het als volgt:

“Ze zijn de laatste maand naar elkaar toegegroeid als groep, zeker rondom de thuiswedstrijden. Wat dit team de laatste maand heeft geroken en geproefd smaakt naar meer. Het doel is nu des te meer om de play-offs te bereiken.”

“Ik heb het gevoel alsof bepaalde spelers in dit soort situaties zijn opgestaan, zeker in de laatste maand. En we hopen dit voort te zetten. Ik gok op de derde plaats.”

Middenvelder Lloyd Sam, de assist-gever bij de derde goal, zegt dat het team in een geweldige positie verkeerd:

“Maar we kijken vooruit, niet achter ons! Vierde en vijfde plaatsen spelen een extra wedstrijd. Wij achtervolgen de ploegen die voor ons staan. Nog twee wedstrijden te gaan, je weet niet waar we eindigen, maar het zou geweldig zijn als we nog kunnen stijgen op de ranglijst.”

De Red Bulls spelen op 19 oktober thuis tegen de Columbus Crew en 27 oktober is Sporting Kansas City de tegenstander. Aan het einde van de maand, op 30 oktober, beginnen de play-offs. De nummers 4 en 5 van beide Conferences spelen dan tegen elkaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen