MLS Play-offs: Houston Dynamo thuis niet langs Sporting Kansas City

Sporting Kansas City v Houston DynamoHet eerste duel in de finale van de Eastern Conference tussen Houston Dynamo en Sporting Kansas City is in een 0-0 gelijkspel geëindigd.
De tweevoudig MLS Cup winnaar kon in het eigen In BBVA Compass Stadium in Houston niet het verschil maken. Derhalve is er nog niks beslist, en zal de return over twee weken in Kansas beslissend zijn.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers uit Kansas. Graham Zusi gaf vanaf de rechterkant een goede voorzet op Jacob Peterson, die schoot echter naast. Even later dacht Houston verdediger Kofi Sarkodie te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Doelman Jimmy Nielsen hield na een half uur spelen zijn doel schoon met een schitterende redding op een vrije trap van Dynamo middenvelder Oscar Boniek García. Voor rust kwam de thuisploeg nog één keer dichtbij een treffer, maar aanvaller Will Bruin schoot na een mooie solo hard over het doel van Nielsen.

Na rust bleef de thuisploeg op jacht gaan naar de voorsprong. Invaller Cam Weaver was dichtbij, maar zijn omhaal kon nog worden tegengehouden voor de doellijn. Een paar minuten later was het weer Bruin met een goede kans. Linksback Mike Chabala had een prima voorzet in huis, maar Bruin kopte recht in de handen van doelman Nielsen. Benny Feilhaber deed vervolgens wat terug namens Kansas, met een mooie individuele actie speelde hij zichzelf vrij, maar zijn schot ging net naast het doel. Aurélien Collin was ook nog dichtbij een treffer voor de bezoekers, maar zijn kopbal ging net over het doel.
De vermoeidheid sloeg toe bij beide teams en zo kon géén van de teams nog een doelpunt forceren in de slotfase.
Over twee weken volgt de return in Kansas City.