LA Galaxy en Kansas doen goede zaken in CCL

Door

Cruz Azul at Sporting KC

Midweeks zijn in de CONCACAF Champions League (CCL), de prestigieuze clubcompetitie voor Midden-Amerika, de heenwedstrijden van de kwartfinales afgewerkt. Bij de laatste acht clubs bevinden zich drie MLS-clubs, die tot nu toe een goed figuur slaan in het toernooi. In de heenwedstrijd wisten Galaxy en Kansas hun thuiswedstrijden beide met 1-0 te winnen, terwijl San Jose Earthquakes in hun thuiswedstrijd op een gelijkspel bleef steken.

LA Galaxy nam het in haar kwartfinale op tegen Club Tijuana, dat debuteert in de CCL. Galaxy probeert voor het tweede opeenvolgende jaar de halve finale van het toernooi te bereiken en deed daarvoor goede zaken. Na een sterke openingsfase was het, op aangeven van Robbie Keane, Samuel Rosa die Galaxy op een vroege voorsprong zette. Galaxy was sterk in het eerste bedrijf en zal betreuren dat het in deze fase niet meer afstand nam van de Mexicaanse tegenstander. Tijuana kwam in de tweede helft beter voor de dag. De ploeg had meer grip over de wedstrijd en werd enkele keren dreigend uit standaardsituaties, maar wist niet te scoren.

Met Cruz Azul trof Kansas City een behoorlijke tegenstander. De ploeg uit Mexico-city trad aan met de instelling om niet te verliezen en Kansas wilde het risico van een tegengoal zoveel mogelijk beperken. Het gevolg was een vrij neutrale, gelijkwaardige wedstrijd. Kansas trok hierin uiteindelijk aan het langste eind, door een goede combinatie tussen Claudio Bieler en Kevin Ellis, die pas voor de vierde keer in de basis stond. Bieler gaf perfect voor, waarna Ellis de ruimte vond om te schieten en kon afronden. Het zal voor Kansas in de return een kluif worden om deze minimale voorsprong vast te houden, want de Mexicanen zullen in tegenstelling tot in het eerste duel vol op de aanval gaan spelen.

Van de drie MLS-clubs boekte San Jose, op papier ook de minste ploeg, het minst hoopvolle resultaat. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Toluca, dat in het duel de beter spelende ploeg was. De Mexicaanse bezoekers kwamen na een dik uur spelen dan ook terecht op voorsprong door een goal van Raul Nava. Bewonderenswaardig was de manier waarop San Jose bleef knokken. Deze vechtlust werd in de laatste seconden van de wedstrijd uiteindelijk ook beloond door de gelijkmaker die Alan Gordon in de vijfennegentigste minuut op het bord wist te zetten. Het biedt nog hoop voor San Jose in de return, maar het zal een erg zware kluif gaan worden.

De returns, die gezien de uitslagen van de heenwedstrijden stuk voor stuk spannend beloven te worden, zullen gespeeld worden op 18 en 19 maart.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen