VIDEO: Einde seizoen (en carrière?) voor Steve Nash

Door

Los Angeles Lakers v Los Angeles Clippers
Het hoge woord is eruit. Ondanks een kortstondige terugkeer in februari zit het seizoen er op voor Steve Nash, volgens Lakers-coach Mike d’Antoni. De veertigjarige Canadees zou daarmee wel eens zijn laatste wedstrijd uit zijn NBA-loopbaan gespeeld kunnen hebben.

De tweevoudig MVP (2005 en 2006) heeft nog een contract tot en met volgend seizoen, maar er bestaat een gerede kans dat het wel eens de laatste weken van zijn basketballcarrière kunnen zijn. De Lakers kunnen de zogenoemde ‘stretch provision’ gebruiken om het contract van Nash te ontbinden. Zijn eenjarige contract ter waarde van 9,7 miljoen dollar wordt dan in drie termijnen uitgespreid. De Lakers hebben zodoende de komende drie jaar 3,2 miljoen dollar per jaar meer salaris te besteden.

Oude flitsen
Dit seizoen speelde Nash slechts tien wedstrijden. Vorig seizoen kwam hij tot vijftig duels, maar brak hij zijn been. Enkele weken terug tegen de Chicago Bulls raakte hij wederom geblesseerd aan datzelfde been. Het herstel van de breuk eind 2012 verliep moeizaam omdat het gepaard ging met rugproblemen. Na achttien seizoenen kan het nu wel eens definitief voorbij zijn. Op zijn veertigste verjaardag in Philadelphia liet hij nog wel zijn altijd aanwezige klasse zien.

nashh

Schitterende docu’s
De website Grantland volgt Nash dit jaar op de voet en maakte drie korte, zeer indringende documentaires. Nash is erg open en eerlijk en geeft een fantastisch inzicht in hoe eenzaam en frustrerend het revalideren is. Daarnaast spreekt hij over zijn afscheid. Hij zegt te willen stoppen als een Laker, omdat zijn kinderen er naar school gaan en hij niet meer wil verhuizen. Onderstaand vind je de drie docu’s. In het laatste deel praat hij over de kritiek die hij krijgt als ‘geldwolf’. Nash: “Ik heb nog een jaar contract en ik wil dat uitdienen. Mensen roepen dan: ‘Je doet het om het geld.’ Dat klopt ook. Ik wil die 9,7 miljoen. Maar elk persoon dat dat roept, zou precies hetzelfde doen.”

)

)

)

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Nash: “Ik heb nog een jaar contract en ik wil dat uitdienen. Mensen roepen dan: ‘Je doet het om het geld.’ Dat klopt ook. Ik wil die 9,7 miljoen. Maar elk persoon dat dat roept, zou precies hetzelfde doen.”

    Baas boven Baas!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen